“ЛИНА” обявява май за месец на кръвните групи
Медицинска  лаборатория "ЛИНА"
Медицинска лаборатория "ЛИНА"
Лаборатория
“ЛИНА” обявява май за месец на кръвните групи

“ЛИНА” обявява май за месец на кръвните групи

“ЛИНА” обявява май за месец на кръвните групи

От Медико-диагностична лаборатория „ЛИНА” продължават с кампаниите, които целят да насърчат пациентите да си правят най-важните изследвания и тестове. Затова през месец май във всички филиали на лабораторията в областта, определянето на кръвна група ще става на цена от 10 лева вместо стандартните 20 лева. Най-често на изследването се подлагат бременни жени, професионални спортисти и хората с рискови професии, като пожарникари, полицаи и военни.

„По-голямата част от пациентите не знаят коя кръвна група са, а това е важна информация, която в даден момент може да е от определящо значение”, казват от „ЛИНА”.

Изследването се извършва по кръвногрупова система АВО и дава информация за кръвната група и и резус-фактора, който може да е положителен или отрицателен. Необходимо е при отиване в лабораторията, пациентът да носи документ за самоличност – лична карта, шофьорска книжка или международен паспорт. Ако лицето е под 14-годишна възраст, задължително трябва да е придружено от родител, който да представи лична карта и копие на акта за раждане на детето. За изследването се взима венозна кръв, като резултатът излиза в рамките на деня. На място, в лабораторията, пациентът получава официален документ, който представлява фиш за имуно-хематологично изследване с вписани кръвната група и резус-фактор. Фишът е подпечатан от лекаря, извършил изследването. Пациентът получава и картонче за кръвната си група, което е само за негово ползване.

Изследванията се извършват във всички филиали на „ЛИНА” в: Бургас, Поморие, Несебър, Созопол, Карнобат, Сунгурларе, Айтос, Руен, Царево, и Средец. Към цената трябва да бъде прибавена и 2 лева такса за манипулация. 

Прикачени файлове

Мнения