Публикация

Два хормона на щитовидната жлеза на цената на един в лаборатория „ЛИНА”

Два хормона на щитовидната жлеза на цената на един в лаборатория „ЛИНА”


Заради големия интерес лаборатория „ЛИНА” отново започва кампания за скрининг на щитовидната жлеза. Така през месеците май и юни изследването на хормоните TSH и FT4 ще става на цена от 12 лева вместо стандартните 24 лева. Тиреостимулиращият хормон (TSH) и свободната фракция на тироксин (FT4) са основните и най-често назначавани хормони за оценка на функцията на щитовидната жлеза. Стойностите им дават достатъчно точна представа дали тя е нормална, повишена или понижена. Двете изследвания помагат много при превенцията и навременното откриване и лечение на ендокринните заболявания.

От лаборатория „ЛИНА” препоръчват пациентите да се изследват сутрин на гладно, преди да са пили кафе или други напитки, съдържащи кофеин. При изследването се взима венозна кръв, като резултатите излизат същия ден и могат да бъдат проверени в сайта на лабораторията: www.lina-bg.com

Изследванията се извършват във всички филиали на „ЛИНА” в: Бургас, Поморие, Несебър, Созопол, Карнобат, Сунгурларе, Айтос, Руен, Царево, и Средец. Към цената трябва да бъде прибавена и 2 лева такса за манипулация. 

Коментари