Публикация

Отделението за долекуване на МБАЛ Бургас е решение за всеки с болен близък

Отделението за долекуване на МБАЛ Бургас е решение за всеки, който трябва да се грижи за продължително боледуващ близък.


Отделението за долекуване на МБАЛ Бургас е решение за всеки, който трябва да се грижи за продължително боледуващ близък. Все повече бургазлии, а и жители на други общини в региона, търсят помощта на отделението, защото не успяват да се справят сами с тази тежка задача.

Отделението за долекуване на МБАЛ Бургас е единственото в цялата област, което оказва адекватна помощ на продължително боледуващи хора. То е незаменимо в случаите, когато човек трябва да продължи лечението си, а клиничната пътека е изчерпана, или той не е в състояние сам да се грижи за себе си. Отделението бе създадено преди две години заради повишеното търсене на тази услуга, с финансовата помощ на Община Бургас.

„Когато вкъщи има болен, някой от семейството трябва да не работи. Или се наема болногледач, даже няколко, ако болният има нужда от денонощно наблюдение. Но ако състоянието му се влоши, или трябва бърза медицинска помощ, близките са безсилни“, обясняват в отделението и признават, че помощта им е търсена именно в такива случаи.

Тук приемат всякакви пациенти, независимо от възрастта, с всички заболявания, които са преминали острата фаза на лечение. Пациенти със задълбочили се хронични страдания, изискващи медикаментозно и инструментално лечение. Хора след инфаркт, инсулт, след политравма, след хирургични интервенции, с множествена склероза, деца с ДЦП и др.

В Отделението за долекуване и продължително лечение болният получава непрекъснато 24 часово наблюдение, ежедневна визитация, физиотерапия, консултация при необходимост със специалисти от всички 32 отделения на болницата, вливания, хранене и битово обслужване. Условията в отделението са хотелски, а достъпът на близки е разрешен по всяко време. Съществената разлика между обикновен хоспис и болничното отделение е, че тук на първо място е медицинската помощ и лечение – специалисти, медикаменти, апаратура, а не само битово обслужване. При спешно състояние пациентът веднага може да бъде настанен в друго отделение на болницата, без да се губи време.

Престоят в отделението е платен, но ползващите услугите му преценят, че цената е поносима предвид 24-часовото наблюдение, лечението и рехабилитацията, която се полага на всеки болен.

Отделението се намира на десетия етаж в стария корпус на МБАЛ Бургас

За контакт: тел. 056 894 777, 056 894 963, сайт http://www.mbalburgas.com, раздел Стационарен прием – Отделение за долекуване http://www.mbalburgas.com/bg/index/static/65/

Коментари

Цената е 45 лв. на денонощие, имате грешка. Една болногледачка без медицинско образование, взима повече за домашно посещение. Настаняване в хоспис извън Бургас (защото тук няма), в който грижата се оказва само от медсестри, струва 50 лв. Разликата в обслужването не подлежи на коментар. Факт е, че поради тази причина все повече хора търсят услугите на отделението.

хората нямат пари много пъти сме искали и предлагали болни с бте и др остри заболявания да продължат лечението там ,но те са отказвали поради икономически проблеми - 60 лв на ден . можем даже да цитираме епикризи