Публикация

Целулит и карбокситерапия

Карбокситерапията е неинвазивна технология с въглероден диоксид (CO2 ). Той се въвежда в подкожната тъкан с помощта на малка игла.


Целулитът е един от най-често срещаните козметични проблеми сред жените. "Дефектът" засяга бедрата, ханша, корема и горната част на ръцете. За съжаление универсална рецепта срещу портокаловата кожа няма. Използват се ръчни масажи, йонизационни процедури, стимулиране на мускулите с ток, ултразвуково въздействие, компреси с водорасли, охлаждащи лосиони. Напоследък добива все по-голяма популярност карбокситерапията. Тя е нова, лесно приложима и доказана техника...
Целулитът е един от най-често срещаните козметични проблеми сред жените. "Дефектът" засяга бедрата, ханша, корема и горната част на ръцете.
За съжаление универсална рецепта срещу "портокаловата кожа" няма. Използват се ръчни масажи, йонизационни процедури, стимулиране на мускулите с ток, ултразвуково въздействие, компреси с водорасли, охлаждащи лосиони.
Напоследък добива все по-голяма популярност карбокситерапията. Тя е нова, лесно приложима и доказана техника за отстраняване на целулита чрез подобряване на локалния метаболизъм и кръвообращение.
Процедурите траят кратко (около 20 минути), не причиняват дискомфорт и са много ефективни.
В какво се състои процедурата?
Карбокситерапията е неинвазивна технология с въглероден диоксид (CO2 ). Той се въвежда в подкожната тъкан с помощта на малка игла (0.4 мм в диаметър), свързана с тръбичка, която от своя страна е прикачена към бутилка с въглероден диоксид за медицински нужди. От точката на инжектиране газът се разпространява бързо в околните тъкани.
Как въздейства въглеродният диоксид?
Той „убива” механично мастните клетки, т.е. стимулира т.нар. липолиза. Освен това оказва силно съдоразширяващо действие в третирания участък от тялото, което означава по-силен приток на кръв, следователно повече кислород в тъканта. Въглеродният диоксид подобрява еластичността на кожата и подмладява дермалния слой.
Болезнена ли е карбокситерапията?
Не. Понякога пациентите чувстват леко изтръпване около точката на инжектиране, което изчезва за секунди. Поради засиления приток на кръв в третирания участък може да възникне усещане за затопляне, което не трае повече от 10-20 мин.
Колко процедури са необходими, за да се получи желаният резултат?
При много пациенти подобрение настъпва още при първата процедура, макар че за да реагира тялото, е необходимо по-дълго време. За окончателно постигане на желания резултат са нужни около 10-12 процедури, 2-3 пъти седмично.
Колко дълго ще траят резултатите?
Всичко зависи от вас. Ако едновременно с терапията промените начина си на хранене, ако престанете да пушите и изоставите заседналия начин на живот, можете да се отървете от целулита за година, но практиката показва, че той се появява отново 5-6 месеца след първия курс, макар и не толкова ярко изразен. В такива случаи се препоръчва поддържаща терапия с CO2, която възстановява гладкостта на кожата.
Какво е приложението на терапията с CO2 в естетичната медицина?
Подмладяване на кожата на ръцете, шията и деколтето, премахване на стрии, отпусната и увиснала кожа, стягане на кожата на лицето, шията, ръцете и бедрата като довършителна терапия след липосукция. Какви са предписанията след процедурата?

Тъй като терапията е неинвазивна, може веднага да се върнете към обичайното ежедневие. Единствените съвети са да не натоварвате тялото си с тежка физическа дейност (фитнес, силов спорт) в продължение на 2 часа и да не се потапяте във вода 4 часа.

Коментари