Публикация

Позитивната нагласа дава енергия през пролетта

Пролетната умора често води до депресивни състояния, но може да бъде преодоляна


Доброто настроение преодолява пролетната умора

Пролетна умора ли? – не и на мен! Някой ще каже, че е лесно да се каже, но трудно да се направи. И в това няма нищо вярно. Единственото вярно е, че всичко зависи от нас – включително и преборването на онази умора, летаргичност, унилост, липса на енергия, сънливост – които пристигат заедно с пролетта и особено се засилват, след като преминем към лятно часово време. Времето се променя, трябва да се променим и ние. Промяна в режима на хранене, промяна в динамиката на движение, повече витамини и минерали, и като цяло – добре е да бъдем в синхрон с природата.

Ето няколко, дребни наглед неща, които можем да променим в ежедневието си:

  • Повече движение – движението е здраве, затова използвайте хубавото време, за да се движите колкото се може повече
  • Разходки сред природата – природата през пролетта е особено красива и разходките на открито ни зареждат с енергия и позитивно настроение. Освен, че ще накарате мускулите си да работят, ще дадете на организма си така важния витамин Д.
  • Срещи с приятели – учените са доказали, че срещите с приятели ни тонизират, давайки ни сили . Не на пролетната умора, да на срещата с любими хора!
  • Хоби – ако нямате хоби, намерете си. Ако имате, отделете му време. Това ще ви накара да се чувствате пълноценни. В случай, че се чувствате прекалено уморени, не забравяйте – това е пролетната умора, а вие искате да я надвиете.
  • Време за себе си – това не е егоизъм, а задължително внимание, което всеки дължи сам на себе си. Поглезете се с нещо, което ви доставя удоволствие и ви зарежда.
  • Усмихвайте се, смейте се, забавлявайте се – колкото се може повече и по всяко време. 

Коментари