Публикация

Позитивната нагласа дава енергия през пролетта

 Позитивната нагласа дава енергия през пролетта

Пролетната умора често води до депресивни състояния, но може да бъде преодоляна


Доброто настроение преодолява пролетната умора

Пролетна умора ли? – не и на мен! Някой ще каже, че е лесно да се каже, но трудно да се направи. И в това няма нищо вярно. Единственото вярно е, че всичко зависи от нас – включително и преборването на онази умора, летаргичност, унилост, липса на енергия, сънливост – които пристигат заедно с пролетта и особено се засилват, след като преминем към лятно часово време. Времето се променя, трябва да се променим и ние. Промяна в режима на хранене, промяна в динамиката на движение, повече витамини и минерали, и като цяло – добре е да бъдем в синхрон с природата.

Ето няколко, дребни наглед неща, които можем да променим в ежедневието си:

  • Повече движение – движението е здраве, затова използвайте хубавото време, за да се движите колкото се може повече
  • Разходки сред природата – природата през пролетта е особено красива и разходките на открито ни зареждат с енергия и позитивно настроение. Освен, че ще накарате мускулите си да работят, ще дадете на организма си така важния витамин Д.
  • Срещи с приятели – учените са доказали, че срещите с приятели ни тонизират, давайки ни сили . Не на пролетната умора, да на срещата с любими хора!
  • Хоби – ако нямате хоби, намерете си. Ако имате, отделете му време. Това ще ви накара да се чувствате пълноценни. В случай, че се чувствате прекалено уморени, не забравяйте – това е пролетната умора, а вие искате да я надвиете.
  • Време за себе си – това не е егоизъм, а задължително внимание, което всеки дължи сам на себе си. Поглезете се с нещо, което ви доставя удоволствие и ви зарежда.
  • Усмихвайте се, смейте се, забавлявайте се – колкото се може повече и по всяко време. 

Коментари