Публикация

200 пролетни цветя красят входа на Клиниката по дерматология и венерология

В Плевен се проведе и училище за деца с атопичен дерматит


В Плевен се проведе пето поредно Училище за деца болни от атопичен дерматит. Събитието е по инициативата на Клиника по кожни и венерически заболявания към УМБАЛ „Д-р Георги Странски” Плевен и бе открито от началника на клиниката проф. д-р Димитър Господинов. Целта на тези благотворителни образователни програми е да бъдат обучени болните и техните близки в необходимостта да поддържат ежедневно атопичната кожа чрез т.нар. емолиентна базисна терапия.

В забавна и приятна обстановка в хотел „Сити” бе обучена група от 7 деца от региона на Плевен, Ловеч и Троян – пациенти на Клиниката по кожни и венерически заболявания към УМБАЛ – Плевен, страдащи от средно-тежка и тежка форма на атопичен дерматит, в емолиента грижа за кожата. На малките участници бяха връчени пъстри сертификати за проведено успешно обучение, а те подариха свои рисунки на Фондация „Атопичен дерматит”. Присъстваха близките и семействата на болните деца, лекари педиатри и дерматолози от Плевен, специализанти и студенти по медицина от първи и четвърти курс на Факултета по медицина към МУ – Плевен.
Символизирайки нуждата от постоянна емолиентна грижа за кожата на децата с АД, както и тяхната крехка възраст, пред Стационара на Клиниката по кожни и венерически заболявания във Втора клинична база на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен бе засадена цветна алея с 200 пролетни цветя – иглики, за която оттук нататък ще се грижат студентите по медицина и младите колеги специализанти, изучаващи дисциплината „Дерматология и венерология” в Медицински университет – Плевен.

Коментари