Публикация

Кампания за вземане на кръв за Пренатест – 27-28 Май + Изследване за муковисцидоза

За трети пореден месец НМ Дженомикс, съвместно с Lifecodexx, Германия организират вземане на кръвна проба за Пренатест (пакет Пренатест 1 – изследване за Синдром на Даун при плода + определяне на пола) на преференциални цени.


За първи път, в така обявената цена, ще се включи и изследване за носителство на дефектен ген причиняващ Муковисцидоза. По този начин НМ Дженомикс отбелязва и приключването на кампанията „Панаир на добрината“ 2015 г. – МУКОВИСЦИДОЗА, в която груповата практика е партньор.

На 27 и 28 май 2015 г. в шест града в страната, бременните ще могат да се възползват от тази двойна комбинация в пренаталните изследвания:

София – лаборатория Бодимед, ул. „Бузлуджа“ 24, 9:00 – 12:00 ч.
Пловдив – лаборатория Бодимед – ул. Захари Стоянов 94А, 9:00 – 12:00 ч.
Стара Загора – лаборатория Бодимед, ул. „Васил Левски“ 54, 9.00 – 12.00 ч.
Варна – лаборатория Кандиларов, ул.“Габрово“ 17, 9.00 – 12.00 ч.
Русе – лаборатория Здраве, ул. „Николаевска“ 66, 9.00 – 11.00 ч.
Плевен – лаборатория Цибалаб, ул.“ Георги Кочев“ 39, 9.00 – 11.00 ч.

НМ Дженомикс би искал да изкаже своята благодарност на медицинските специалисти, веригите лаборатории – обслужващи пациенти за Пренатест, както и на Социалната мрежа за здраве – Credoweb и други медии отразяващи настоящите ни кампании – БНР, Дарик, Фрамар,Hospital.bg, Dnevnik.bg и др.

Цените в тазмесечната кампания са както следва:

Едноплодна бременност – 1200 лв.
Многоплодна бременност – 1700 лв.

Резултатите от теста се получават за 10 работни дни (вариант Стандарт), като ви молим да обърнете внимание, че 4 юни в Германия е неработен ден.

Пренатест дава възможност още от 9-а седмица на бременността да се получи информация за състоянието на плода по отношение на определените аномалии, без да се допуска риск за здравето на бебето или майката. Правото на ранна и безопасна информираност за здравето на бъдещото дете превръща теста в предпочитана опция и най-добър избор на родителите.

Муковисцидозата е най-честото наследствено, живото-скъсяващо състояние в европейската популация. То е резултат от мутация в определен ген (CFTR). В България всеки 33-ти човек е носител на дефектен ген причиняващ Муковисцидоза. При всяка бременност на двама родители-носители има 25% вероятност да се роди дете болно от Муковисцидоза. За съжаление, в България средната продължителност на живота на болните от Муковисцидоза е ранна ученическа възраст -12-13 години.

Посочената цена включва пълно обслужване – вземане на кръв, специализиран сет за анализ на фетално ДНК, транспорт на кръвната проба, изработване на изследванията, определяне на пола на бебето, връщане на резултат, изготвяне на персонална генетична консултация, предоставяне на резултата и становището на посочен от пациента специалист.

За даване на кръвна проба в рамките на кампанията е необходимо предварително записване на час при НМ Дженомикс ( официален представител на Пренатест за България) на тел. +359 2 865 01 06 или office@prenatest.bg.

Моля, разгледайте прикачените образци за попълване на придружаващите кръвната проба документи – заявка за тест и информирано съгласие (обърнете внимание, че те са попълнени за едноплодна бременност). При пробовземането ще получите оригинални бланки със специфични за всяка проба баркодове. Моля, попълвайте внимателно!

Коментари