Публикация

​37 нестопански организации - на сцената на „КАРИЕРА С КАУЗА“

​„КАРИЕРА С КАУЗА“ ЩЕ СЪБЕРЕ 37 НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ НА 16 МАЙ В ДВОРА НА СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ. Форумът ще представи над 40 свободни позиции за работа.


На 16 май в двора на Софийския университет ще се проведе третото издание на „Кариера с Кауза”, първият по рода си форум, посветен изцяло на професионалната реализация в гражданския сектор.

След две успешни издания през 2013 и 2014, за трета поредна година ще се съберат неправителствени организации с разнообразни сфери на дейност, за да представят възможности за кариерно развитие, стаж и доброволчество на всички, които се чувстват социално отговорни и имат желание да подпомогнат неправителствения сектор. Дейността на организациите ще бъде представена чрез щандове с много информация, брошури и др.

Всички, които желаят да се развиват професионално и да натрупат умения и като доброволци, ще се запознаят с разнообразни, полезни за обществото каузи. От социалната политика, човешките права, здравеопазването, грижата за децата до образованието, туризма, човешките ресурси и екологията - неправителствените организации ще покажат защо дейността им спомага за кариерно и личностно израстване. Над 40 свободни позиции за стаж, доброволчество и работа се очакват да бъдат обявени в сайта на събитието.

Организатор „Кариера с Кауза” и тази година е Сдружение „РЕ-АКТ", което работи за нуждите на българските младежи и децата в неравностойно положение.

На щанд 17 ще представим работата на „Диабет, предиабет и метаболитен синдром”:

Ние ще търсим доброволци и ето в какви дейности искаме да ги въвлечем:

-„ Парад на доброволците” за насърчаване на доброволчеството сред младите хора. Вече над 30 организации се представили дейността си пред кандидат-доброволци на „Парадите”;

- импро-театър за създаване на приятелска среда от връстници за деца и младежи с диабет, за личностно израстване и за преодоляване на бариери;

- реални и он-лайн обучения за здравословния начин на живот, за писане на проекти, както и он-лайн групи за психологическо подпомагане и взаимопомощ;

- срещи и обучения в средните училища и университетите за преодоляване на предразсъдъците спрямо уязвимите групи и младежите в неравностойно положение, както и за правата на младите пациенти; 

- скрининги и консултации в София, Пловдив, Стара Загора, Ловеч, Козлодуй, Албена, Хисари др, в които досега сме обхванали над 3000 души, работи се с иновативни методики - FindRisk тест, апаратура „Танита”, апаратура Scout DS (ние сме единствените, които разполагат със Scout DS на Балканите и Източна Европа);

- кампании за набиране на средства за деца и младежи с диабет, застъпнически кампании като например кампанията "Стъпвай смело" в подкрепа на хората с диабетно стъпало. 

Събитието започва в 10ч. и ще продължи до 17ч., а официалното откриване е от 11ч., когато певицата Миленита ще разкаже за своята връзка с доброволчеството. Виктория Юлиянова, главен редактор на Информационния портал за НПО в България,и Мария Петкова, Директор на Фондация „Лале”, ще споделят своя опит в гражданския сектор и какви качества развива. Водещи на събитието ще бъдат Любен Георгиев, 

председател сдружение „РЕ-АКТ" и Теодора Ангелова от екипа на "Кариера с Кауза”.  Любен Георгиев бе гост на нашия "Парад на доброволците" през декември 2014 г.

Тази година „Кариера с Кауза” избра сред множеството достойни каузи своята – да подкрепи българския отбор по езда на Световните летни игри на Special Olympics в Лос Анджелис ‘2015. По време на трето издание на Форума ще се срещнем с част от отбора и ще събираме средства за тяхната кауза. 

Събитието се реализира с безвъзмездната помощ на 7 медийни партньори, както и със съдействието на партньорите на сдружението, сред които: НПО порталът, Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Viva Catering, рекламна агенция Graffiti BBDO, Time Heroes, Betahaus, Издателство „Рива”, „Арабис” и др.

Коментари