Публикация

Старт на честването за 70 годишнината на Медицински университет - Пловдив с валидиране на пощенска марка

Пета аудитория на МУ-Пловдив се превърна в пощенски клон за валидирането на юбилейно филателно издание - марка с номинал от 0.65 лв. Специалното събитие даде нестандартен старт на честванията за отбелязването на 70 годишнината от основаването на Медицински университет - Пловдив.


Желаещи да притежават юбилейна марка като символ на 70-тата годишнина на Медицинското висше образование в Пловдив се стекоха в Пета аудитория на МУ-Пловдив. Церемонията по валидирането бе осъществено с подпечатване със специално изработен пощенски печат от г-н Деян Дънешки  - генерален изпълнителен директор на "Български пощи", с ранг на зам.-министър, в присъствието на академичната общност, представители на "Български пощи", филателисти, медии. Специален гост бе и авторът на проекта - известния пловдивски художник - Теодор Лихо. 

Юбилейната марка по случай 70 годишнината на МУ - Пловдив е включена в серията за годишнината на световната организация на Червения кръст, затова и този символ се откроява графично. В изящната композиция на марката присъстват символите на МУ-Пловдив: мотото на университета изписано на първородния език на медицината - латински: «Ad humanitatem dedicati - Посветени на хуманността» на фона на сградата на университетския Аудиторен комплекс - модерен и академичен, и част от фриза на шестте здравеносни божества - всички символизиращи непреходността и отдадеността на изкуството на медицината.

В следващите три дни специалният пощенският печат ще бъде предоставен в  Централна поща  - Пловдив 4000 и всички желаещи могат да закупят и подпечатат  своите марки. Филателното издание е на тема "Червен кръст: 70 години МУ-Пловдив"; в  тираж 12 000 бр.;  50/25 mm. 

Прикачени файлове

AFISH_MARKA_70 years MedUni_14_05_2015.jpg

Коментари