Публикация

Проф. Момеков: Над 6 милиарда причини да препоръчаме Lactacare Stop при стомашно-чревни разстройства (ВИДЕО)

Lactacare Stop представлява уникална комбинация от 6,5 милиарда бактерии на 1000 Mg (едно саше), влияе бързо при остра диария и стомашно-чревни разстройства още след първия прием.


Лекция на проф. Момеков на "7-ма маркетингова конференция за фармацевти"

Много малко са хранителните добавки, които се разработват въз основа на доказателства. За пробиотиците, обаче, се налични достатъчно проучвания и анализи, които показват, че те помагат за намаляване на продължителността на диарийния синдром и за намаляване на честотата на дефикациите.

Пробиотиците са тема, за която се говори много отдавна. Още през 1907 г., Иля Мечников, създател на сравнителната патология и фагоцитната теория за имунитета, казва че приемът на кисело мляко с Lactobacilli редуцира токсичните бактерии в червото и удължава живота. По дефиниция на Световната Здравна Организация, пробиотиците са жизнеспособно микроорганизми, които, приети в подходящо количество, влияят здравословно на приемащия ги организъм.

Доказано е, че пробиотиците са ефективни и при профилактика на диария, свързана с прием на антибиотици. Антибиотик-свързаната диария варира от сериозно възпаление на дебелите черва до симптоматично състояние без усложнение и засяга около 30% от пациентите, приемащи антибиотици.

Продуктите от серията Lactacareса разработени с защитна криогенна технология така, че да минимизират увреждането на клетките. Във всички продукти от серията има патентован пребиотик, който e среда за развитие на полезните микроорганизми и подобрява шансовете им за колонизиране. Те са био-подсилени и устойчиви на стомашните киселини и не съдържат алергени.

Lactacare Stop представлява уникална комбинация от 6,5 милиарда бактерии на 1000 Mg (едно саше), влияе бързо при остра диария и стомашно-чревни разстройства още след първия прием.

Lactacare Stop / Лактакеър Стоп

Коментари