Публикация

Москов: Пациентът не трябва да бъде футболна топка (ВИДЕО)

Този, който е решил да се занимава с онкология, няма да може да феодализира отделен епизод от лечението, само защото така му харесва, заяви министърът на здравеопазването


„Пациентът трябва да престане да бъде футболна топка между отделни звена”. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов за "Здравей, България". По думите на Москов зад стените на една сграда трябва да преминава целият процес на лечение на пациента и това е смисълът на сливането на болниците.

"Механизмът на лечение трябва да бъде насочен към комплексен подход. Мисълта е всеки един от нас да може да получи пълноценен отговор за своето заболяване. А не определени структури да си изберат част от това заболяване. В никакъв случай няма да бъдат спестени пари", заяви министърът.

"Този, който е решил да се занимава например с онкология, няма да може да феодализира отделен епизод от вашето лечение, само защото така му харесва", уточни той, като допълни, че целта на реформата е зад стените на една сграда да премине цялостното лечение на пациента - от диагностиката до постоперативната терапия.

По негово мнение основен проблем в здравната уредба на България е "раздутата и фрагментирана болнична система". Той посочи, че има масово дублиране на апаратура, специалисти и здравни заведения, което води до изтичане на пари.

"Всяка реформа, която променя ояли се структури, е тежка", допълни Москов. 

Източник: Нова Телевизия

Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика пациенти здравна реформа Москов министъра на здрамеопазването

Коментари