Публикация

Известен гръцки уролог 3 дни ще консултира пациенти в МЦ-1 в Пловдив

Най-ефективния начин за решаване на проблема с еректилната дисфункция е чрез шокова терапия, посочи д-р Ефтахиос Папаниколау


Водещият гръцки уролог д-р Ефтахиос Папаниколау ще консултира пациенти, страдащи от еректилна дисфункция, на 25,26 и 27 май в Медицински център-1 в Пловдив. Прегледите ще се правят след предварително записване на телефона на лечебното заведение: 032/644-222.

След първата консултация задължително трябва да се направи изследване с доплер, което най-точно диагностицира състоянието на кавернозните тела на пениса, посочи лекарят. После при нужда урологът може да насочи болните за допълнителни лабораторни изследвания или консултации с ендокринолог, кардиолог или психолог в Медицински център-1.

На консултацията д-р Папаниколау ще запознае пациентите и с най-новите възможности за решаване на проблема с гарантиран резултат – шоковата терапия. Тя се провежда с най-модерната техника за неинвазивно лечение на еректилна дисфункция ED 1000. Известното лечебно заведение единствено в България притежава високотехнологичната медицинска апаратура, която подпомага образуването на нови кръвоносни съдове на члена и значително подобрява кръвоснабдяването в областта на таза. По този начин се слага край на „засечките“ при сексуален контакт.

Предимството на шоковата терапия е, че проблемът изчезва, а болният не провежда медикаментозно лечение –с хапчета или инжекции. Спира да харчи непрекъснато пари на лекарства, избягват се и операциите, посочи д-р Папаниколау. За разлика от досега прилаганите методи, които се борят само със симптомите – невъзможност за осъществяване на ерекция, шоковата терапия лекува причината – намаляване на кръвния поток. Тя не е инвазивна, изключително безболезнена и без странични ефекти. След приключването й при 80% от пациентите, които се лекуват с медикаменти, спират да ги пият, забравят и за проблемите при сексуален контакт. Подобрението е трайно и при незначителна част от мъжете се налага курсът да се повтори след най-малко 2 години.

Пациентът прави 2 серии по 6 курса, по един през седмица. Всеки е с продължителност 20-30 минути. Апаратът излъчва шокови вълни с ниска честота, които се предават през кожата на половия член чрез специален рефлектор. За всеки пациент е необходим специален накрайник, който фокусира необходимия брой вълни. Накрая се прави контролен преглед от уролог.

Лекарят припомни, че уникалният апарат за шокова терапия е приложен най-напред през 2005 г. при пациенти с исхемична болест на сърцето, популярна като гръдна жаба. Той предизвиква неоангиогенеза и увеличава кръвния поток. След като се установило, че подобрява кръвоснабдяването на страдащия орган, започнал да се прилага и в урологията. Резултатите са изключителни, а доволните мъже и партньори – стотици хиляди по света.

Страданието е доста разпространено – среща се дори сред 20-годишните, където един от 20 мъже има еректилна дисфункция. При хората на 40-годишна възраст половината са преживели сексуални проблеми. Д-р Папаниколау посочи, че при близо 40% от мъжете разстройствата може да са на психологическа основа и да са предизвикани от стрес.

Коментари