Публикация

Съдови хирурзи от МБАЛ Бургас преглеждат безплатно за разширени вени

За четвърта поредна година съдовите хирурзи от МБАЛ-Бургас се присъединяват към Националната кампания за борба с разширените вени, която се осъществява със съдействието на Българското национално дружество по ангиология и съдова хирургия и Националното дружество по флебология.


За четвърта поредна година съдовите хирурзи от МБАЛ-Бургас се присъединяват към Националната кампания за борба с разширените вени,която се осъществява със съдействието на Българското национално дружество по ангиология и съдова хирургия и Националното дружество по флебология.

По последни данни над 1 500 000 българи страдат от разширени вени, но за помощ от специалист се обръщат една минимална част от тях. Най-често засегнати са работещите на пълен работен ден с обездвижване на работното място, фамилна обремененост и наднормено тегло,като симптоми се наблюдават все по-често и при по-млади пациенти. Разширените вени са прогресиращо заболяване, започващо с болка, оток, чувство на тежест в краката,което ако не се лекува не само нарушава естетичния им вид, но води до образуването на незарастващи, болезнени и трудни за лечение язви, влошаващи качеството на живот на пациента. През месеците юни и юли бургазлии ще имат възможност да се консултират със специалист. За целта е необходимо предварително записване на www.venite.bg и на тел. 0884 096 100.

График на провеждане на безплатните консултативни прегледи за разширени вени:

Д-р Борислав Тръпчев,съдов хирург-всеки вторник (2,9,16,23 юни) от 14:00 в МЦ“Николай Чудотворец“, хирургичен к-т N 8.

Д-р Валентин Василев, съдов хирург, началник на Отделение по съдова хирургия в МБАЛ Бургас-всеки вторник(2,9,16,23,30 юни) от 16 00 в ДКЦ 1, к-т 312, бул. „Стефан Стамболов” 76.

Д-р Огнян Матков, съдов хирург - всеки четвъртък (4,11,18,25 юни и 2 юли) от 16 00 в ДКЦ 1,к-т 312,бул. „Стефан Стамболов” 76.

Коментари