Съдови хирурзи от МБАЛ Бургас преглеждат безплатно за разширени вени
УМБАЛ Бургас АД
УМБАЛ Бургас АД
Лечебно заведение
Съдови хирурзи от МБАЛ Бургас преглеждат безплатно за разширени вени

Съдови хирурзи от МБАЛ Бургас преглеждат безплатно за разширени вени

За четвърта поредна година съдовите хирурзи от МБАЛ-Бургас се присъединяват към Националната кампания за борба с разширените вени, която се осъществява със съдействието на Българското национално дружество по ангиология и съдова хирургия и Националното дружество по флебология.

За четвърта поредна година съдовите хирурзи от МБАЛ-Бургас се присъединяват към Националната кампания за борба с разширените вени,която се осъществява със съдействието на Българското национално дружество по ангиология и съдова хирургия и Националното дружество по флебология.

По последни данни над 1 500 000 българи страдат от разширени вени, но за помощ от специалист се обръщат една минимална част от тях. Най-често засегнати са работещите на пълен работен ден с обездвижване на работното място, фамилна обремененост и наднормено тегло,като симптоми се наблюдават все по-често и при по-млади пациенти. Разширените вени са прогресиращо заболяване, започващо с болка, оток, чувство на тежест в краката,което ако не се лекува не само нарушава естетичния им вид, но води до образуването на незарастващи, болезнени и трудни за лечение язви, влошаващи качеството на живот на пациента. През месеците юни и юли бургазлии ще имат възможност да се консултират със специалист. За целта е необходимо предварително записване на www.venite.bg и на тел. 0884 096 100.

График на провеждане на безплатните консултативни прегледи за разширени вени:

Д-р Борислав Тръпчев,съдов хирург-всеки вторник (2,9,16,23 юни) от 14:00 в МЦ“Николай Чудотворец“, хирургичен к-т N 8.

Д-р Валентин Василев, съдов хирург, началник на Отделение по съдова хирургия в МБАЛ Бургас-всеки вторник(2,9,16,23,30 юни) от 16 00 в ДКЦ 1, к-т 312, бул. „Стефан Стамболов” 76.

Д-р Огнян Матков, съдов хирург - всеки четвъртък (4,11,18,25 юни и 2 юли) от 16 00 в ДКЦ 1,к-т 312,бул. „Стефан Стамболов” 76.

Мнения