Публикация

Не сме безсилни пред умората

Пролетната умора вече не е предизвикателство за лекарите, защото съществуват средства, които възвръщат жизнения тонус на човек


Дългите зимни дни са отминали, природата се събудила за нов живот и вече можем да се наслаждаваме на топлите слънчеви лъчи. За много хора обаче пролетта се оказва сезонът, в който се чувстват сякаш енергията им е изчерпана. Специалистите дават обяснение на това състояние, дефинирайки го като пролетна умора.

Според проучванията пролетната умора най-често се дължи на липсата на достатъчно слънчеви лъчи и на приема на непълноценна храна през зимата, на различните вирусни инфекции и резките промени в температурите. Резултатът е нарушена концентрация, намалена работоспособност, дисбаланс в организма. 

Най-често пациентите споделят, че трудно изпълняват всекидневните си задължения и страдат от нарушения в съня, обяснава д-р Златка Лазарова - общопрактикуващ лекар от ДКЦ 2 в Пловдив. По думите й пролетната умора вече не е предизвикателство, защото съществуват средства, които възвръщат жизнения тонус на човек. 


Коментари