Публикация

Набираме МБАЛ Бургас на кратък номер *7070

МБАЛ-Бургас вече има единен кратък номер *7070, на който лесно и бързо можете да се свържете с различните отделения, да получите информация или да подадете сигнал до дежурен.


МБАЛ-Бургас вече има единен кратък номер *7070, на който лесно и бързо можете да се свържете с различните отделения, да получите информация или да подадете сигнал до дежурен. МБАЛ Бургас е първата болница в страната, която въвежда такъв номер. Чрез него болницата показва специалното си отношение към жителите и гостите на Бургас, нуждаещи се от нейните услуги, подобрява обслужването и предоставя удобство и бързина в комуникацията.

Услугата ще бъде достъпна скоро и чрез смартфон с IVR приложение, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

При набиране на *7070 гласов запис насочва към различни опции. Степенуването им е в зависимост от това дали случаят е спешен, от административен характер или става дума за получаване на информация за конкретно отделение.При избор на цифрата 1 от менюто, се отваря гласово подменю с възможност за връзка с дежурния оператор или с администрацията. Избор на цифрите 2, 3, 4 и т.н. дава връзка с различните отделения.

Дежурният телефон е 24-часов. Основната функция на оператора е да дава информация за прием в болницата, да упътва и улеснява пациентите и техните близки. От дежурния можете да получите спешна информация, ако ви се налага да постъпите в болница. Можете да подадете и сигнал за отказан прием.

Дежурният телефон не замества тел.112, на него не се вика линейка или лекар вкъщи. Телефонът се намира в медицинския пост пред Спешно отделение и Шокова зала, чиято основна функция е да приема пострадалите, да дава информация и да разпределя случаите по тежест.

Дежурният телефон може да бъде набиран и директно - 0876080803, но в този случай цената на разговора се заплаща според тарифния план на абоната за разговори с други мрежи, няма и възможност за записване на сигнала с цел подобряване качеството на услугата.

Цената на разговор за гражданите и фирмите, звънящи на краткия номер *7070, е:

За всяко обаждане от фиксираната мрежа на Виваком за регион Бургас и национално ниво – на цената на градски разговор.

За всяко обаждане от мобилните мрежи – при Теленор и Виваком, безплатно, при включени безплатни минути.След изразходване на безплатните минути – на цената на съответния оператор за разговори в неговата мрежа;

При Мтел на цената на Мтел за разговори в неговата мрежа.

Коментари