Публикация

По време на визита в Пловдив: Министър Москов увери, че няма на закрива онкоцентрове

Нашето намерение е да намерим по-добро лечение на болните. Промените целят да гарантират терапията на пациента, независимо дали е в едно здравно заведение или няколко


Министърът на здравеопазването Петър Москов заяви среща с представителите на Комплекснио онкологичен център в Пловдив, че се стреми за по-добро лечение на онкоболните, а не да се закриват онкоцентровете у нас. 
"Нашето намерение е да намерим по-добро лечение на болните. Промените се првят, за да гарантират терапията на пациента от началото до края, независимо дали се провежда в едно здравно заведение или в няколко", каза здравният министър.

Той увери, че болните ще продължат да ползват усулугите на Онкодиспансера, независимо дали ще е обединен с друга болница. Здравният министър се среща с шефа с КОЦ-Пловдив на д-р Калин Калинов, шефът на РЗИ д-р Ваня Танчева- Манчева, лекари и специалисти.

Шефът на КОЦ-Пловдив заяви, че аргументите на здравния министър Петър Москов за намаляване на администрацията не действат. Според него той бърка в икономическата си обосновка. Специално за Онкоцентъра под тепатата изтъкна, че ръководеното от него здравно заведение е печелившо и не трябва да се слива с други болници, които са на загуба.

От Сдружението на онкоболните, чиито представители дойдоха на срещата със здравния министър, заявиха, че не приемат идеята за сливане на КОЦ Пловдив с МБАЛ "Пловдив"- бивша Окръжна болница. Според тях здравната система не действа, защото всички промени в нея се правят на парче. Пациентите се оплакаха, че не са питани за такива сливания. Според тях в резултат на такива обединения има опасност доста добри лекари да напуспат и това ще се отраи негативно на пациентите.

Коментари