Публикация

Безплатни УНГ прегледи по случай Международния ден на детето в ДКЦ "Софиямед"

По случай Международния ден на детето – 1-ви юни, специалистите по УНГ заболявания от медицински комплекс „Софиямед“ обявяват безплатни консултативни прегледи за деца. Те ще се проведат на 1, 2 и 3-ти юни от 9:00 до 12:30ч. в ДКЦ „Софиямед“след предварително записване на тел. 0700 31 051.


Завеждащ отделението по УНГ заболявания в УМБАЛ "Софиямед" д-р Иван Йорданов съветва родителите при първи симптоми на ангина, да не пристъпват към самостоятелно лечение на децата си, а да потърсят незабавно УНГ специалист.

„Някои от по-сериозните УНГ заболявания често се неглижират от пациентите и от родителите, а могат да са изява на много по-сериозна болест или усложнение на вече съществуваща. При деца под 3 годишна възраст, ангината например се проявява с обща отпадналост на детето и отказът му да се храни и да приема течности. Подуват се лимфните възли на шията, гърлото е силно зачервено, сливиците са покрити с гнойни бели налепи, повишава се и температурата, обикновено до 38 градуса. Важно е родителите, да знаят, че премахването на налепите от сливиците механично е изключително опасно. Те са много добре кръвоснабден орган и това макар и рядко може да предизвика опасно за живота кървене. Не препоръчвам родителите да правят това, а да се обърнат към УНГ специалист, който ще вземе най-правилното решение за лечението на детето им. Затова през месец май миналата година разкрихме и съботен консултативен УНГ кабинет в ДКЦ „Софиямед“. В него работят специалисти от болницата, които приемат от 8:30 до 13:00ч.“, коментира д-р Йорданов.

За всички деца посетили безплатната профилактика през определените за това дни в ДКЦ "Софиямед", по случай 1-ви юни ще има подаръци!

" }-->

Коментари