Публикация

Пшеницата - маскираният убиец

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?



Ако изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното – от широка гама здравословни проблеми!

До този извод, на база на дългогодишните си клинични проучвания и необикновените резултати, стига д-р Уилям Дейвис , след като подлага хиляди пациенти на безглутенов хранителен режим.Своите наблюдения той излага в книгата "Пшеницата - маскираният убиец".

Доктор Уилям Дейвис е специалист по превантивна кардиология, който с уникалния си подход за пълно изключване на пшеницата и глутеновите храни обещава не само превенция, а възстановяване след сърдечни заболявания. Той е директор на Track Your Plaque, програма за превенция на сърдечно-съдови заболявания, и редовно пише за здравни издания и форуми.

Лишаването от пшеницата и глутеновите храни ще ви донесе значителни ползи, сред които:

• загуба на телесно тегло от 10, 15 и дори 25 кг само през първите няколко месеца;
• облекчаване на метаболитния синдром и диабета;
• възстановяване след чревни проблеми като колит и цьолиакия;
• значително подобрение на нивата на холестерола и LDL;
• подобряване на костната структура и плътност; забавяне, дори спиране на остеопороза и остеопения;
• преустановяване на кожни проблеми – от псориазис до кожни афти и косопад;
• намаляване на възпалителните процеси и на болките и последствията от ревматоиден артрит.

Четивна, убедителна, провокираща мисълта, тази базирана на задълбочени проучвания и изследвания книга ни предлага нов и изключително важен поглед върху най-значимите здравословни въпроси на нашето време.

Доктор Дейвис ни представя убедителни аргументи да премахнем напълно пшеницата и глутена от храната си.

През последните години сме свидетели на бързо нарастване броя на диагностицираните случаи с непоносимост към глутен. Основната причина за проблемите с пшеничен глутен е съвременният ни начин на живот и хранене – сега консумираме пшеница, далеч по-различна от старите сортове, модифицирана по начин, увеличаващ количеството на глутена, с цел подобряване вкусовите качества на тестените изделия и сладкишите.

Друг фактор е вездесъщността на пшеница в храненето ни: глутен се съдържа не само в хляба, тестените изделия и брашното, но и в добавките, ароматизаторите… почти навсякъде.

Пшеницата е, за съжаление, вещество с възпалителни и токсични за много хора ефекти и причинява сериозни заболявания – затлъстяване (прекомерно преяждане с въглехидрати), автоимунни заболявания (диа­бет, ставни заболявания, на щитовидната жлеза и много други).

След като подлага повече от 2000 от рисковите си пациенти на без­глутенов хранителен режим, доктор Дейвис достига до разтърсващо откритие:

Не мазнините, нито захарта, ни­то пък застоялият ни начин на живот причиняват превърналото се вече в епидемия затлъстване.

Истинският враг е пшеницата!

В тази книга д-р Дейвис разкрива истината за съвременната пшеница, развенчавайки епохалната и роля в хранителната история на човечеството. Днешната пшеница няма нищо общо с хляба на предците ни. Тя е генномодифицирана, за да осигури на производителите на преработени храни висока доходност и максимално производство. Така доброто старо зърно бива трансформирано в хранително чудовище, което причинява невъобразимо покачване на нивото на кръвната захар, а свойствата му, водещи до пристрастяване, предизвикват прекомерен глад, преяждане и отпадналост.

Базирана на дългогодишни клинични из­следвания и аргументирана чрез примери за мъже и жени, действително променили живота и здравето си, казвайки сбогом на пшеницата, тази книга предлага отрезвяващ поглед върху най-популярната храна на света и ни насочва по един различен и положителен курс на живот и хранене, гарантиращ ни възстановяване на здравето и освобождаването от излишните килограми за добро.

Коментари

Да, повод за размисъл е! От утре ще опитвам да се придържам към съветите на д- р Дейвис. :)

Така е, но си е сериозен повод за размисъл

Дано само хората да го разберат правилно - че става дума за хората с проблемно тегло. Тъй като тази мода на безглутеновите храни зарази и хора, които нямат никакви здравословни проблеми, а са обсебени от идеята да живеят здравословно.