Публикация

Шеф на болница се прави на просяк, проверява подопечните си

Д-р Иван Стоянов чакал 40 мин. със симптоми на инфаркт, без никой да му обърне внимание. В момента прави вътрешна проверка и ще уволнява за несвършена работа


Директорът на русенската болница д-р Иван Стоянов измислил интересен начин да провери дали подопечните му лекари си вършат съвестно работата. Той се облякъл като просяк и се престорил на болен пациент, съобщава "България Днес".

Нестандартната нощна акция се провела преди около седмица. Д-р Стоянов искал лично да се увери дали докторите са будни по време на нощните дежурства. "Облякъл се като просяк - с одърпани дънки, сложил качулка и отишъл в Спешното отделение. Позвънил и излязла дежурната сестра. "Просякът" започнал да обяснява, че има болки на цялата лява ръка и му е изтръпнал левият крак. Освен това го мъчели главоболие и учестено дишане. Сестрата му казала да изчака и затворила", разказаха пред изданието запознати.

Мнимият просяк обаче чакал в продължение на около 20 минути, без нищо да се случи, и затова отново звъннал на вратата на Спешното. Ситуацията се повторила и отново не получил нужното внимание. След още 20 минути чакане пак звъннал и това вече силно ядосало медицинската сестра, която му се развикала, че няма време да се занимава само с него.

"Сестрата му казала нещо от сорта "Като съм казала да чакаш, ще чакаш". Тогава той си махнал качулката и казал: "С този инфаркт колко по-точно минути да изчакам". И бесен си тръгнал от болницата", разказаха още запознати с историята.
Д-р Стоянов стана шеф на русенската болница само преди няколко месеца, като преди това беше началник на отделението по патология. Предишният болничен директор - д-р Владин Петров, беше освободен от поста по искане на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов. След като бе избран за директор на лечебното заведение, Стоянов напусна поста си на общински съветник в дунавския град, който заемаше до преди това. В Русе има добро мнение за него и вече доста хора са впечатлени от начина му на работа.

След нощната акция на д-р Стоянов е започнала вътрешна проверка в болницата и се очаква провинилите се медицински служители да бъдат наказани, като не е изключено да има и уволнени.

Коментари

хубаво ще ги уволни и после? откъде ще вземе НЕТАКИВА хора?