Публикация

София ще е домакин на Българските фармацевтични дни

В деветото издание на форума ще се включат над 1200 магистър-фармацевти от цялата страна и водещите фармацевтички компании


На 19, 20 и 21 юни 2015 г. в столицата ще се проведе най-голямото събитие за фармацевтичното съсловие у нас – Българските фармацевтични дни. Те се организират за девети пореден път от Българския фармацевтичен съюз (БФС). Началото на традицията е поставено още през 1996 г. и от тогава се провежда ежегодно в навечерието на професионалният празник на магистър-фармацевта Еньовден.

Като най-значимия форум от календара на БФС, Българските фармацевтични дни предоставят възможност за среща на представители на цялото фармацевтично съсловие и провеждането на широка дискусия по проблемите в сектора, обясни председателят на съюза проф. Илко Гетов.  Участие ще вземат представители на академичната общност, магистър-фармацевти, институциите, студенти по фармация, производители, дистрибутори, представители на сродни международни организации, както и много други специалисти от областта на здравеопазването и фармацията.
Тази година 

откриващата церемония ще се проведе на 19 юни 2015 г. 

от 18:30 часа в зала „Св. София“ на Народното събрание и на нея ще бъдат връчени Годишните награди на БФС за продукти на годината. Поканени са представители на държавни институции - Комисията по здравеопазване към 43-то Народно събрание, Министерството на здравеопазването, Изпълнителната агенция по лекарствата, НСЦРЛП, НЗОК, неправителствени, съсловни и браншови организации, имащи отношение към здравната система и лекарствената политика. Вечерта ще завърши с музикалното представление „Мистерията Еньовден” на Нешка Робева, един от най-популярните шоу спектакли, който е пряко свързан със съсловния празник на магистър-фармацевтите Еньовден.

На 20 и 21 юни в Интер Експо Център ще се проведе научна конференция, 

съпроводена от ежегодното специализирано изложение. На 20 юни (събота) от 20:30 часа ще се проведе Годишна гала вечер на магистър-фармацевтите в зала 2 на Интер Експо Център, на която ще бъдат връчени годишните награди на БФС в категориите "Регионална фармацевтична колегия на годината" и "Магистър-фармацевт на годината".

Не на последно място, събитието ще предложи интересна и актуална научна програма с представители на институции, водещи национални консултанти и изявени лектори и преподаватели. Очаква се програмата да получи най-високата възможна акредитация от Комисия по качество на БФС като част от продължаващото обучение на магистър-фармацевтите в България.

За допълнителна информация: http://events.bphu.bg.

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика Български фармацевтични дни магистър-фармацевт на годината научна конференция в Интер Екс

Коментари