Публикация

Излезе докладът по случая с родилката в Тетевен

Проверката на ИАМО констатира, че медицинският екип е неглижирал състоянието на плода и е допуснал пропуски при воденето на раждането


"Извод:

...Медицинският екип е неглижирал състоянието на плода и е направил пропуски при воденето на раждането на пациентката...Дежурният лекар д-р...неправилно е преценила възможностите за вагинално раждане, продължаването му в този ход и прилагане на висок форцепс, който се е оказал неуспешен.

Пропусната е възможността между 16-ти и 17-ти час да се извърши Цезаровото сечение със значително по-добра диагноза за плода.

Интрапарталната асфиксия и опита за налагане на форцепс са причина за тежкото депресивно състояние с механични тъканни, съдови и вътремозъчни увреждания. Приложените методи са довели до механична и биохимична травма на плода.

Непосредствена причина за смъртта е полиорганна недостатъчност, в резултат от развил се ДИК синдром, проявен морфологично с масивни паренхимни кръвоизливи и огнищни некрози във вътрешните органи, както и кръвоизлив в храносмилателната система."

За констатираните по-горе нарушение ще се образува административнонаказателно производство съгласно правомощията на ИАМО.

целият доклад можете да видите в прикачения файл!

Прикачени файлове

Doklad-IAMO-Teteven.pdf

Коментари

да, обобщението не е уместно, прав сте

"Ина Димитрова 09:40 / преди 1 дни Официално признание за некадърността на АГ лекарите в Тетевен! Колко ли още са като тях?" Това ми се вижда като генерален извод!

извинете, къде видяхте това "плюене по всички лекари"? Впечатляващо е изказването на "тази гинеколожка", че не се чувства виновна. Би трябвало лекарската колегия да се намеси и да има позиция точно за да не се правят обобщения за "всички лекари".

Струва ми се, че малко се преекспонират нещата. Ясно, че има проблем с тази гинеколожка, ама това не може да става повод да плюем всички лекар. Айде малко да се укротите вече.

д-р Русанов, вероятно вярвате в магиите и врачките, щом смятате, че от това дали продължаваме или не продължаваме зависи качеството на здравеопазването и компетентността на лекарите :)

др Русанов, понякога (както е в този случай) е по-добре и без телевизор да родиш. За жалост обаче, този случай не е прецидент!

Да.Браво.Продължавайте така и ще останат само гледачки и ясновидки да ви лекуват.А раждането може и от телевизора да ви го водят.

едно е да си некадърен, друго е да не си човек. Тази не е нито лекар, нито човек

Тази лекарка не заслужава да се нарича лекар! Потъпкала е всички принципи в Хипократовата клетва и с действията е убила едно беззащитно дете. Надявам се, че наказанието й няма да е само проформа. Тази жена трябва да лежи в затвора за убийство и дори не бих избинила некадърността й, че да го нарека непредумишлено!!!

Ина  Димитрова
3 юни 2015 09:40

Официално признание за некадърността на АГ лекарите в Тетевен! Колко ли още са като тях?

Това, което прочетох е ужасяващо!"поведението на водещия раждането е неправилно още с постъпването на родилката в отделението..." - липса на професионализъм, престъпна небрежност или...?