Публикация

Включете се в дискусията "Има ли полза от ваксините?"

​Тази седмица здравната комисия в парламента ще гледа предложението на "Атака" да отпадне задължителният характер на имунизационния календар у нас


Дискусия за ваксините

Тази седмица здравната комисия в парламента ще гледа предложението на "Атака" да отпадне задължителният характер на имунизационния календар у нас. Поредният дебат по темата отново разпали спорове в социалните мрежи, отново заваляха разкази за "увредени" от ваксини, чиито случаи се укривали. Вярно е, че системата за оповестяване и проверка на нежеланите странични ефекти у нас не работи както трябва. Също така е вярно, че доверието към лекарите е стигнало критична точка. Липсва истински диалог, а много често родителите просто не разбират сложния медицински език. Трябва да се признае, че има и лекари, които подхранват страховете на майките, внушават, че рискът от увреждане никак не е малък. Така до погрешното интерпретиране на навързани последователно във времето факти има само една малка стъпка.

Именно затова CredoWeb отвори дискусия на тема "Има ли полза от ваксините?". В нея родители и всички заинтересовани граждани могат да поставят въпросите си, които ще бъдат коментирани от медицински специалисти. Целта е да се постигне диалогът, който липсва на много хора в прекия контакт с джипито или педиатъра. 

Включете се и Вие! 

Коментари