Публикация

Антиейджинг - мисията възможна!


Д-р Ал Сиърс е най-популярният американски специалист по антиейджинг.
Има три книги и стотици  статии върху алтернативната медицина и забавянето на процесите на стареене.

Ето и основните тези на д-р Сиърс въз основа на богатия му професионален опит:

Забавянето на стареенето наистина е възможно. В лабораториите  и клиниките се правят нови открития, които ни дават възможност да вникнем в процеса на стареене и да се намесваме в него.
Въпреки  че времето не може да бъде спряно, може да се възползваме от последните научни постижения, за да живеем по-дълго. 


Разбира се, преди да  се започне  някаква програма и  приемането на витамини и хранителни добавки, е необходима консултация с личния лекар.

Поддържайте ниски стойности на хомоцистеина в организма.
Високите нива на хомцистеина са силно свързани с най-дегенеративните болести на старостта, особено инфарктите и инсултите.
Хомоцистеинът се изследва с най-обикновен кръвен тест. Ако е висок, той се понижава по-най лесния и евтин начин с приемането на В комплекс, в комбинация  В12, фолиева киселина, В6 и В2 /рибофлавин/.


Намалете храната.
Пресмятайте калориите. Трябва да сте сигурни, че всяко ядене ви набавя необходимите хранителни вещества, особено протеини. Не прекалявайте с нишестето.Намалете калориите до около две трети от количеството, с което поддържате нормалното си тегло.

Спортувайте.
Физическата активност може да предотврати или да забави появата на високо кръвно налягане, сърдечни болести, затлъстяване, остеопороза и фрактури.


Включете много антиоксиданти в храната си.
Богатата на антиоксиданти диета ще ви предпази от вредното действие на свободните радикали. Насладете се на чаша червено вино и яжте много горски плодове.

Пийте допълнително витамин С.
Приемайте добавки от коензим Q10.
Това вещество е вашият щит срещу сърдечни болести. Не се вълнувайте прекалено за вашия общ холестерол.


Правете си лабораторни изследвания.
Изследвайте не само стойностите на хомоцистеина, но и на тестостерона, естрогена, CoQ10, и HGH/ хормона на растежа/. Спазвайте природосъобразен режим, за да коригирате нарушенията.


Обсъдете с лекар допълнителен прием на хормон на растежа.
Инжектирането на този хормон, под лекарско наблюдение може да премахне някои признаци на остаряването - да се увеличи мускулната маса и сила, да се изгладят бръчките  на кожата, да намалеят ставните болки и възпаления.

Не живейте под напрежение и стрес, грижете се за добро настроение.
Проучване на 1500 столетници е установило големи различия в начина им на хранене, физическата активност и дори вредни навици като тютюнопушенето. Почти всички обаче притежавали добро чуство за хумор и не си губели времето в излишни притеснения.

" }-->

Коментари