Публикация

Информация за метода IQS

• Единствения индивидуализиран метод за отказване от тютюнопушенето • Без никотинов глад и надебеляване • Безопасен метод с висока успеваемост


IQS методът е най-модерният и технологично усъвършенстван метод на аурикулотерапия, при който се използва прецизно електронно устройство наречено RISE (електросканиращ импулсен рефлексионен апарат) разработено в лабораториите на IQS в Ирландия. Чрез фокусирани прецизни електрически стимулации на специални точки по ушната мида е възможно по напълно естествен и неинвазивен начин да се откаже тютюнопушенето.

Механизмът на действие на IQS метода:

никотинът, съдържащ се в цигарите, е причина за физическата зависимост към тях. Изследвания показват ,че неговата пространствена структура наподобява тази на ацетилхолина в човешкия организъм. Така при попадането му в кръвта той се свързва с рецепторите за ацетилхолин в ЦНС и предизвиква отделяне на невротрансмитери като серотонин, допамин, адреналин и норадреналин. При пушачите нивата на тези вещества са по-високи. След тази стимулация пушачът усеща познатите ефекти от пушенето - удоволствие, подобряване на настроението, повишена концентрация на вниманието, които обаче бързо се изчерпват... необходима е следваща цигара ,за да ги предизвика отново и отново. В случай, че няма такава цигара т.е. пушачът е решил да спре, концентрациите на тези субстанции започват рязко да спадат и това води до неприятни субективни усещания у пушача - нервност, раздразнителност, депресия ,безсъние –никотинов глад. Именно това е причината при повечето хора ,които пушат да не посмеят да спрат в страх от никотиновия глад.

Методът IQS е основан именно на повлияване на никотиновия глад чрез отделяне на бета-ендорфини. Те пък от своя страна също имат афинитет към ацетилхолиновите рецептори и заместват никотина в тях. По този начин рецепторите не са активни - те са заети, концентрациите на допамин, серотонин, адреналин , норадреналин започват плавно да спадат и се нормализират такива каквито са при непушача. Преходът към новото състояние пушач-непушач е плавен и нестресов за организма.

Програмата IQS е разделена на три основни етапа: психологическо интервю, аурикулотерапия и последваща подкрепа и обслужване на пациентите в продължение на шест месеца. Терапията, прилагана с апарата RISE, е с времетраене около 60 минути; софтуерът изчислява времето за електростимулиране според личните характеристики на пациента - апаратът изготвя индивидуална програма за всеки човек според степента на зависимост.

За да получите намаление от 20% на метода натиснете ТУК

Коментари

Здравейте, аз в момента се занимавам с едно проучване по отношение на този метод за отказване от тютюнопушенето. Резултатите са много добри. В скоро време ще имаме и конкретни данни, но наистина има много висока успеваемост. Искам само да кажа, че най-важна е личната мотивашия, без да желае човек да се случи тази промяна, няма как да се случат нещата. Забелязала съм едно, че пушачите винаги отлагат това отказване(сега ми е много натоварено в работата-ще си пуша още 2 месеца;като събера пари, ама и следващия месец съм планирал нещо....) и така. Желая успех на всеки в борбата с тази зависимост!!!

19 години пушех по кутия и половина на ден. Като видях рекламата на IQS, реших да пробвам тази програма. Сега съм непушач и то без да имам никакви никотинови пристъпи, без да изпитам никотинов глад или други проблеми при отказването. Да, това наистина действа! Горещо препоръчвам IQS на всеки, който иска да откаже цигарите.

Някой може ли да сподели опит с това чудо? Моля ви за реални коментари, че ми е важно