Публикация

Информация за метода IQS

• Единствения индивидуализиран метод за отказване от тютюнопушенето • Без никотинов глад и надебеляване • Безопасен метод с висока успеваемост


IQS методът е най-модерният и технологично усъвършенстван метод на аурикулотерапия, при който се използва прецизно електронно устройство наречено RISE (електросканиращ импулсен рефлексионен апарат) разработено в лабораториите на IQS в Ирландия. Чрез фокусирани прецизни електрически стимулации на специални точки по ушната мида е възможно по напълно естествен и неинвазивен начин да се откаже тютюнопушенето.

Механизмът на действие на IQS метода:

никотинът, съдържащ се в цигарите, е причина за физическата зависимост към тях. Изследвания показват ,че неговата пространствена структура наподобява тази на ацетилхолина в човешкия организъм. Така при попадането му в кръвта той се свързва с рецепторите за ацетилхолин в ЦНС и предизвиква отделяне на невротрансмитери като серотонин, допамин, адреналин и норадреналин. При пушачите нивата на тези вещества са по-високи. След тази стимулация пушачът усеща познатите ефекти от пушенето - удоволствие, подобряване на настроението, повишена концентрация на вниманието, които обаче бързо се изчерпват... необходима е следваща цигара ,за да ги предизвика отново и отново. В случай, че няма такава цигара т.е. пушачът е решил да спре, концентрациите на тези субстанции започват рязко да спадат и това води до неприятни субективни усещания у пушача - нервност, раздразнителност, депресия ,безсъние –никотинов глад. Именно това е причината при повечето хора ,които пушат да не посмеят да спрат в страх от никотиновия глад.

Методът IQS е основан именно на повлияване на никотиновия глад чрез отделяне на бета-ендорфини. Те пък от своя страна също имат афинитет към ацетилхолиновите рецептори и заместват никотина в тях. По този начин рецепторите не са активни - те са заети, концентрациите на допамин, серотонин, адреналин , норадреналин започват плавно да спадат и се нормализират такива каквито са при непушача. Преходът към новото състояние пушач-непушач е плавен и нестресов за организма.

Програмата IQS е разделена на три основни етапа: психологическо интервю, аурикулотерапия и последваща подкрепа и обслужване на пациентите в продължение на шест месеца. Терапията, прилагана с апарата RISE, е с времетраене около 60 минути; софтуерът изчислява времето за електростимулиране според личните характеристики на пациента - апаратът изготвя индивидуална програма за всеки човек според степента на зависимост.

За да получите намаление от 20% на метода натиснете ТУК

" }-->

Коментари

Здравейте, аз в момента се занимавам с едно проучване по отношение на този метод за отказване от тютюнопушенето. Резултатите са много добри. В скоро време ще имаме и конкретни данни, но наистина има много висока успеваемост. Искам само да кажа, че най-важна е личната мотивашия, без да желае човек да се случи тази промяна, няма как да се случат нещата. Забелязала съм едно, че пушачите винаги отлагат това отказване(сега ми е много натоварено в работата-ще си пуша още 2 месеца;като събера пари, ама и следващия месец съм планирал нещо....) и така. Желая успех на всеки в борбата с тази зависимост!!!

5 юни 2015 15:14

19 години пушех по кутия и половина на ден. Като видях рекламата на IQS, реших да пробвам тази програма. Сега съм непушач и то без да имам никакви никотинови пристъпи, без да изпитам никотинов глад или други проблеми при отказването. Да, това наистина действа! Горещо препоръчвам IQS на всеки, който иска да откаже цигарите.

5 юни 2015 15:14

Някой може ли да сподели опит с това чудо? Моля ви за реални коментари, че ми е важно