Публикация

Всеки четвърти японец е девствен на 40 години

Феноменът "мъже девици" е все по-разпространен в Страната на изгряващото слънце - не съумявали да изгуябят девствеността си


В Япония 25 на сто от мъжете, навлезли в четвъртото десетилетие на живота си, никога не са правили секс. Това е ръст от 3% в сравнение с периода между 1991 и 2010 г. Все повече млади японци предпочитат да отлагат началото на сексуалния си живот. 

Феноменът "мъже девици" е все по-разпространен в Страната на изгряващото слънце. "Никога не съм имал жена. Никога не съм имал приятелка. Не че това не ме интересува, но просто връзките ми не са успявали", сподели Такаши Сакаи, цитиран от БГНЕС.

На 41 години, той никога не е правил любов с жена и не знае как да изгуби девствеността си.

Процентът на японките в същата възрастова група, които са девствени, значително е намалял. Докато през 1992 г. е имало 40% девствени 40-годишни японки, днес техният брой е 25%.

Около 30 на сто японци са загубили девствеността си преди 20-ия си рожден ден. За сравнение, в Германия цифрата достига 80%.

Коментари

това явно са новите трендове

Лара Косева
8 юни 2015 16:46

Конференция по сексология. В хода на обсъжданията лекторът задава въпрос: - Знае ли някой как се нарича мъж, който може, но не иска? От залата се чува треперещ от възмущение женски глас: - Мръсник!!!