Публикация

Витилиго и дерматозис неглекта - какво ново (ВИДЕО)

Новостите около двете кожни заболявания бяха показани по време на IX Международен мастърклас по витилиго и пигментни нарушения в София


Витилигото е системна болест, а не козметичен дефект, както до скоро се смяташе. Съвременната медицина вече разполага с редица решения срещу болестта. Една от иновациите е използването на аспирин в лечението.

Дерматозис неглекта е кожно заболяване, предизвикано от системна лоша хигиена. Среща се често, но се диагностицира трудно, тъй като е почти непознато за повечето дерматолози.

Още подробности вижте във видеото с проф. Николай Цанков

" }-->

Коментари

15 юни 2015 10:35
Мария  Попова
15 юни 2015 10:35

Много интересно видео. Бях чела, че витилиго не е само кожно заболяване, а се влияе силно от начина на хранене и стреса в ежедневието, но че се лекува с аспирин е много интересно.

Чувала съм, че в случаи на дерматозиз неглекта се използва почистване с етилов спирт. Дали това все още е единственото средство, или има и други средства?

12 юни 2015 18:46

Интересно е, че откриват аспирина като средство срещу витилиго... Не мога да си представя как кожата се разранява, за да се обработи, но звучи интересно.

11 юни 2015 17:39

Впечатлен съм какво може да му се случи на човек от мръсотия. Един близък разказва наскоро как един негов близък повече от година не си мил мястото около пейсмейкъра...Накрая кожата в тази област станала на черни струпеи и язви .Като гледам, май става дума за нещо такова....