Публикация

Витилиго и дерматозис неглекта - какво ново (ВИДЕО)

Новостите около двете кожни заболявания бяха показани по време на IX Международен мастърклас по витилиго и пигментни нарушения в София


Витилигото е системна болест, а не козметичен дефект, както до скоро се смяташе. Съвременната медицина вече разполага с редица решения срещу болестта. Една от иновациите е използването на аспирин в лечението.

Дерматозис неглекта е кожно заболяване, предизвикано от системна лоша хигиена. Среща се често, но се диагностицира трудно, тъй като е почти непознато за повечето дерматолози.

Още подробности вижте във видеото с проф. Николай Цанков

Коментари

Мария  Попова
15 юни 2015 10:35

Много интересно видео. Бях чела, че витилиго не е само кожно заболяване, а се влияе силно от начина на хранене и стреса в ежедневието, но че се лекува с аспирин е много интересно.

Чувала съм, че в случаи на дерматозиз неглекта се използва почистване с етилов спирт. Дали това все още е единственото средство, или има и други средства?

Интересно е, че откриват аспирина като средство срещу витилиго... Не мога да си представя как кожата се разранява, за да се обработи, но звучи интересно.

Впечатлен съм какво може да му се случи на човек от мръсотия. Един близък разказва наскоро как един негов близък повече от година не си мил мястото около пейсмейкъра...Накрая кожата в тази област станала на черни струпеи и язви .Като гледам, май става дума за нещо такова....