Публикация

За 5 години сме излекували 250 пациента от хемороиди чрез безкръвен метод

Хемороидалната болест е заболяването на седящия човек- шофьори, компютърни специалист, чиновници и др


В миналото по-често жените са боледували от хемороиди, заради бременността. Сега, обаче, броят на мъжете с това заболяване се изравни с броя на жените.При хемороидите изпразването на венозния отток е нарушен и се образува шънт между артерия и вена. Чрез безкръвния метод унищожаваме този шънт. Обикновено болестта при млади пациенти протича по-тежко, много често се образуват тромби, инфламация и др. Затова ние предпочитаме да ги оперираме в неусложнен стадий.

За 5 години сме излекували 250 пациента от хемороиди чрез безкръвен метод- криодеструкция. Апаратът внесен директно от Америка, притежава специален накрайник, който позволява много прецизно да бъдат премахнати хемороидалните образувания. Най-подходящи за работа са хемороиди от 1-ва до 3-та степен. Операцията трае около 10 минути, като се прилага местна или спинална упойка. Комфортът на пациента е осигурен максимално, тъй като няма болка и загуба на съзнание.За разлика от кръвните методи, при които възстановяването на пациента след процедурата е 1 месец, при безкръвните методи е сведено едва до 3 дни.

Когато лекуваме пациенти от хемороиди трябва да ги различим от рак на ректума. Ракът на ректума се различaва съществено по симптоматика- кървави изпражнения, тенезми (непродуктивни болезнени напъни за дефекация), изпражнения с характерен тъмен цвят и зловонна миризма. При хемороидите изхожданията са премесени с алено червена кръв и нямат sсилен мирис.

Коментари