Публикация

Обновени са клиники в УМБАЛ-Стара Загора


Обновените бази на  УНГ клиниката и клиниката по очни болести в Университетската болница в Стара Загора бяха открити днес.

Клиниката по УНГ разполага с две операционни зали с нова апаратура. Осигурени са три монитора за наблюдение на пациентите в интензивния сектор. В клиниката се извършва оперативно лечение на пациенти със заболявания на носа, тумори на главата и шията, гласова рехабилитация и лечение на последиците при рак на ларинкса и хипофаринкса и др.

Клиниката по очни болести има седем диагностични и лечебни сектора и две операционни зали, оборудвани със съвременна апаратура. В клиниката се извършват микрохирургия на окото и лечение на глаукома, оперативно лечение на детски очни заболявания, пластични операции на клепачи при изгаряния, тумори, травми, вродени състояния.
„Университетските и областните болници са гръбнакът на здравеопазването, носители на новите, модерни медицински практики.” – отбеляза министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев.

Той подчерта, че в сектора за  мандата на това правителството са вложени над 520 милиона лева – инвестиции, каквито за последните 20 години не са правени.

Коментари