Публикация

Бирата ви дава пространство, за да създадете идея, а Кафето - помага да я следвате

Статия в картина


Да, бирата може да доведе до тази творческа искра, която използваме, за да формулираме една идея, но когато става въпрос за работата и изпълнението на тази идея - кафето е напитката, към която трябва да се обърнем. Алкохола и кофеина са две вещества, които получават доста малко внимание от специалистите по здравни грижи. Те са най- склонни да се съгласят, че и двете могат да бъдат полезни в умерени количества и катастрофални в излишък.

И алкохола, и кофеина имат ефекти върху мозъка, които започват в кората на главния мозък - а именно в областта, която е отговорна за съзнателна мисъл и говора. Въпреки че алкохолът води до усещането, че сме по-малко фокусирани, той ни освобождава от нашите тревоги . Кофеинът, от друга страна, се свързва с аденозиновите рецептори, което води до прилив на енергия, която ние изпитваме пет минути след първата ни глътка .

По подробни изследвания върху влиянието на алкохола и кофеина върху ума и тялото установяват, че двете вещества могат да окажат влияние върху мъжката плодовитост и живота .

източник: medicaldaily.com

Коментари