Публикация

Д-р Славчо Близнаков оглавява университетската болница „Св. Анна“ в София

Сменен е и целият директорски борд на лечебното заведение, членовете му вече ще са трима, а не петима


Бившият директор на хасковската болница д-р Славчо Близнаков оглавява университетската „Св. Анна“ в София. Това съобщава Zdrave.net, като се позовава на информация от здравното министерство. Д-р Близнаков вече има сключен договор за управление на лечебното заведение, уточниха от там. Той встъпва официално в длъжност след вписването на промяната в Търговския регистър.

Сменен е и целият директорски борд на столичната университетска болница „Св. Анна”. Това съобщи д-р Николай Добрев, директор „Медицинска дейност“ в лечебното заведение, цитиран от БНР. Новите членове на борда ще са трима, вместо досегашните пет. Бордът включва доц. Божидар Финков, д-р Стефан Ковачев, който е хирург от „Света Анна“ и д-р Славчо Близнаков.

Досегашният директор на лечебното заведение д-р Димитър Димитров бе освободен в петък от Общото събрание на акционерите на болницата, след почти две десетилетия на поста.

За очакваното освобождаване на д-р Димитров и назначаване на д-р Близнаков Zdrave.net съобщи още в началото на март. Малко по-късно същия месец министър Москов оповести, че ще има смени в ръководствата на три болници заради държани повече от 25% от средствата им по сметки в КТБ. Същата седмица бяха направени промени в борда на пловдивската "Св. Георги" - една от трите посочени от министъра болници. В "Св. Анна" очевидно е предпочетена по-кардинална промяна в ръководството.

Припомняме, хасковската многопрофилна болница от своя страна също е с нов директор от май месец. Това е Мариян Запрянов, който беше заместник на д-р Близнаков.

Коментари