Публикация

Изписват тризначките Дария, Даная и Анелия от МБАЛ „Пловдив“

Момиченцата потеглят към дома си след месец престой в болницата


Тризначките Дария, Даная и Анелия ще бъдат изписани от отделението по неонатология в МБАЛ „Пловдив“ в сряда, на 17 юни, в 12,30 ч. След месец престой в лечебното заведение трите момиченца ще се приберат в дома на щастливите родители, каза завеждащата д-р Диана Аргирова.

Бебетата проплакаха на 18 май 2015 г. Те са заченати по естествен път, а не с помощта на ин витро, родени са със секцио. Тъй като бяха недоносени – Дария тежеше 2102 гр, Даная – 2100, а Анелия – 1750, веднага бяха поставени в кувьози. За месец хлапетата обаче успяха да догонят връстниците си по килограми и сега ще бъдат изписани.

Докато лекарите в МБАЛ „Пловдив“ се грижеха за малчуганите, кметът на Пловдив Иван Тотев поднесе приятна изненада, като връчи чек за 5000 лв. на майката и таткото Недялка и Костадин Топорови. Момиченцата са първите, родени в града след приемането на нормативните промени за подпомагането на семейства с тризнаци. По време на церемонията в общината Тотев благодари на медиците от МБАЛ „Пловдив“ за изключителната подкрепа и внимание към бебетата и семейството.

При появата им на бял свят гинекологът д-р Жорж Посочи посочи, че тризнаци се раждат изключително рядко, веднъж на 100 000 души. Преди този случай тризнаци в МБАЛ „Пловдив“ е имало преди 5 години.

Коментари