Изписаха тризначките от МБАЛ "Пловдив"
Отделение по неонатология - УМБАЛ "Пловдив"
Отделение по неонатология - УМБАЛ "Пловдив"
Лечебно заведение
Изписаха тризначките от МБАЛ "Пловдив"

Изписаха тризначките от МБАЛ "Пловдив"

Момиченцата са родени на 18 май, заченати са по естествен път.

Родилите се на 18 май тризначки Дария, Даная и Анелия, бяха изписани от отделението по неонатология в МБАЛ „Пловдив“. След почти едномесечен престой в болницата, трите момиченца вече са с добри показатели и могат да се приберат у дома. 

Тризнаци, заченати по естествен път, не се раждат често. Но сме доволни,че и тези малки момиченца, родени преждевременно си отиват здрави вкъщи“, каза началникът на отделението по неонатология д-р Диана Аргирова. Тя посочи, че Дария е била с тегло 2102 грама, Даная – 2100 грама, а Анелия – 1750 грама и веднага са поставени в кувьози. Развълнувана и щастлива беше 28- годишната майка Недялка Иванова. За отглеждането на трите момиченца тя ще разчита и на детегледачка, осигурена от община Пловдив, а получените 5000 лева ще използва за памперси и хумана. 

Двете баби бяха също много горди и се радваха на новите членове на семейството. Баба Дора, на която са кръстени две от момиченцата – Дария и Даная, обясни че в нейния род е имало близнаци. Не по-малко щастлив бе и 8-годишният батко Кристиян, който отначало не повярвал, че ще има три сестрички. На този етап шестчленното семейство живее в стая, хол и кухня.

Мнения