Публикация

Изписаха тризначките от МБАЛ "Пловдив"

Момиченцата са родени на 18 май, заченати са по естествен път.


Родилите се на 18 май тризначки Дария, Даная и Анелия, бяха изписани от отделението по неонатология в МБАЛ „Пловдив“. След почти едномесечен престой в болницата, трите момиченца вече са с добри показатели и могат да се приберат у дома. 

Тризнаци, заченати по естествен път, не се раждат често. Но сме доволни,че и тези малки момиченца, родени преждевременно си отиват здрави вкъщи“, каза началникът на отделението по неонатология д-р Диана Аргирова. Тя посочи, че Дария е била с тегло 2102 грама, Даная – 2100 грама, а Анелия – 1750 грама и веднага са поставени в кувьози. Развълнувана и щастлива беше 28- годишната майка Недялка Иванова. За отглеждането на трите момиченца тя ще разчита и на детегледачка, осигурена от община Пловдив, а получените 5000 лева ще използва за памперси и хумана. 

Двете баби бяха също много горди и се радваха на новите членове на семейството. Баба Дора, на която са кръстени две от момиченцата – Дария и Даная, обясни че в нейния род е имало близнаци. Не по-малко щастлив бе и 8-годишният батко Кристиян, който отначало не повярвал, че ще има три сестрички. На този етап шестчленното семейство живее в стая, хол и кухня.

Коментари