Публикация

Безплатни прегледи за инсулт и нарушения на съня


Болница „Токуда” – София, организира безплатни неврологични прегледи за профилактика на исхемичния мозъчен инсулт на 13 юни.

Специалистите ще приемат между 09:30 до 16:00 часа след предварително записване на тел: 02/403 4000. От пациентите няма се изискват направления за преглед или други документи.

„Международни проучвания сочат, че първичната профилактика на мозъчно-съдовите заболявания може да ограничи опасността от исхемичен инсулт с 80%.” – заяви д-р Иван Стайков, началник на отделението по неврология в здравното заведение.

Световната тенденция е падане на възрастовата граница на хората, страдащи от заболяването.

По думите му, превантивните мерки и ранната диагностика са най-ефективните средства за ограничаване на заболеваемостта, инвалидността и смъртността от исхемичен мозъчен инсулт.

В рамките на безплатните прегледи ще бъдат консултирани и пациенти с нарушения на съня, като фокусът е насочен към сънната апнея.

„Сънят заема 1/3 от живота на всеки, като свързаните с него разстройства са едни от най-честите проблеми в ежедневието, засягайки около 20-30% от населението.” – допълни д-р Стайков.

 

 

Коментари