Публикация

Пловдивският онкодиспансер ще има спешен портал


Той ще бъде разкрит до края на месеца и ще се помещава във втора база на здравното заведение, където се прави химиотерапия.

Това съобщи директорът на онкодиспансера доц. Никола Ананощев.

„През спешния портал ще минават болните с усложнения от заболяването. Ще бъдат обслужвани и пациенти с други състояния, заради които те обикалят клиниките в останалите болници.”- поясни доц. Ананощев, според когото диспансерът трябва да се превърне в заведение за активно лечение на онкоболните.

В болничното заведение, което обслужва областите Пловдив, Смолян и Пазарджик,  на никого няма да бъде отказана спешна помощ.

„Средствата за разкриване на новия сектор ще бъдат отпуснати от здравното министерство.” - посочи доц. Никола Ананощев.

Пациентите с гинекологични заболявания и всички останали, на които ще се извършват хирургически операции, ще бъдат приемани и лекувани в първа база, която се намира в двора на Университетската болница „Св. Георги Победоносец”.

През следващия месец диспансерът ще въведе програми за профилактика на рак на маточната шийка, на гърдата и на дебелото черво. Тя ще бъде насочена към рисковите групи, като преди това специалисти ще информират гражданите за графика на прегледите.

Лечебното заведение има идея през септември да сключи договор с РЗОК за нови 15 медицински услуги, които вече са заявени пред институцията.

Коментари