Отрицателните черти на характера ни се познават по вкусовете на храните, които обичаме
Здравословно хранене
Здравословно хранене
Страница
Отрицателните черти на характера ни се познават по вкусовете на храните, които обичаме

Отрицателните черти на характера ни се познават по вкусовете на храните, които обичаме

Човек е това, което яде - гласи стародавна мъдрост

 

Предпочитанията към видове храни определят характера ни

До интересни изводи, правещи връзка между хранителни навици и предпочитания, достигат учените. Храните и веществата, които те съдържат и които попадат в организма ни след тяхната консумация,оказват влияние не само на физическото ни здраве, но и на психологическите характеристики на личността ни. Вижте някои от тях, може и да разпознаете познати закономерности:

Лакомниците, които обичат да похапват често и по повечко често са избухливи натури, егоисти и вещомани. Лесно се палят, алчни са, капризни и склонни да проявяват странни прищевки.

Хората, които предпочитат по-мазни храни са определяни като користолюбиви и алчни. Подложении са на голям стрес, на който трудно противостоят, напрежението им оказва силно влияние и изпитват затруднения в разрешаването на сложни дилеми. Любителите на тлъстичкото рядко имат хобита или любими занимания.

Мързеливците пък се познават по афинитета им към сладкото. Не обичат да поемат отговорности и гледат да ги избягват. Часовете на нищоправене са им любими и ако могат да разрешат всеки проблем с шоколад, биха го направили с удоволствие.

Горчивите храни се явяват своеобразен аналог на горчилката в живота. Психолози твърдят, че хората, които имат някакъв горестен проблем, които се отдават на мъка и меланхолия, похапват горчиво.

Киселяците пък обичат кисело. Те лесно се сърдят, тънкообидни са и мнителни. Могат от мухата да направят слон и слона да заврат в миша дупка.

Солта на живота в конкретния случай се оказва солта на дребнавостта. Т.е. онези, които пресоляват яденето обикновено са дребнави и се хващат и за най-малкия детайл, разнищвайки го.
Стипчивите храни пък разкриват човека, който ги предпочита като упорит, напорист, амбициозен и често невъздържан.

Пикантни вкусове предпочитат онези, които биват определяни като темпераментни, енергични и склонни често да променят настроенията. Тези хора лесно се гневят, но и лесно забравят.

А "месарите", дали ще се учудите, че тези, които не сядат на масата без месце са определяни като жестоки, праволинейни, често твърдоглави и отдаващи се на мрачни настроения.

Ако сте се разпознали някъде между редовете, не се притеснявайте, а приемете всичко това с усмивка. Разни хора, разни предпочитания, разни характери. И както е казал Квинтилиан:

                                    Живея не за да ям, а ям, за да живея.

Мнения

26 юни 2015 11:10
Илонка Иванова
26 юни 2015 11:10

Огладнях от тази статия:0