Публикация

Отрицателните черти на характера ни се познават по вкусовете на храните, които обичаме

Човек е това, което яде - гласи стародавна мъдрост


 

Предпочитанията към видове храни определят характера ни

До интересни изводи, правещи връзка между хранителни навици и предпочитания, достигат учените. Храните и веществата, които те съдържат и които попадат в организма ни след тяхната консумация,оказват влияние не само на физическото ни здраве, но и на психологическите характеристики на личността ни. Вижте някои от тях, може и да разпознаете познати закономерности:

Лакомниците, които обичат да похапват често и по повечко често са избухливи натури, егоисти и вещомани. Лесно се палят, алчни са, капризни и склонни да проявяват странни прищевки.

Хората, които предпочитат по-мазни храни са определяни като користолюбиви и алчни. Подложении са на голям стрес, на който трудно противостоят, напрежението им оказва силно влияние и изпитват затруднения в разрешаването на сложни дилеми. Любителите на тлъстичкото рядко имат хобита или любими занимания.

Мързеливците пък се познават по афинитета им към сладкото. Не обичат да поемат отговорности и гледат да ги избягват. Часовете на нищоправене са им любими и ако могат да разрешат всеки проблем с шоколад, биха го направили с удоволствие.

Горчивите храни се явяват своеобразен аналог на горчилката в живота. Психолози твърдят, че хората, които имат някакъв горестен проблем, които се отдават на мъка и меланхолия, похапват горчиво.

Киселяците пък обичат кисело. Те лесно се сърдят, тънкообидни са и мнителни. Могат от мухата да направят слон и слона да заврат в миша дупка.

Солта на живота в конкретния случай се оказва солта на дребнавостта. Т.е. онези, които пресоляват яденето обикновено са дребнави и се хващат и за най-малкия детайл, разнищвайки го.
Стипчивите храни пък разкриват човека, който ги предпочита като упорит, напорист, амбициозен и често невъздържан.

Пикантни вкусове предпочитат онези, които биват определяни като темпераментни, енергични и склонни често да променят настроенията. Тези хора лесно се гневят, но и лесно забравят.

А "месарите", дали ще се учудите, че тези, които не сядат на масата без месце са определяни като жестоки, праволинейни, често твърдоглави и отдаващи се на мрачни настроения.

Ако сте се разпознали някъде между редовете, не се притеснявайте, а приемете всичко това с усмивка. Разни хора, разни предпочитания, разни характери. И както е казал Квинтилиан:

                                    Живея не за да ям, а ям, за да живея.

Коментари

Илонка Иванова
26 юни 2015 11:10

Огладнях от тази статия:0