Публикация

Излезе списък със 67 болници, които ще могат да бъдат приватизирани

Това става възможно след приетите от Народното събрание промени в Закона за здравното осигуряване


От днес влизат в сила приетите от Народното събрание промени в Закона за здравното осигуряване. Излезе и списък със 67 болници, които вече ще могат да бъдат приватизирани.

В студиото на “Денят започва” на БНТ директорът на столичната болница “Света Екатерина” проф. Генчо Нечев се обяви за приватизацията на болнични заведения, което според него ще доведе до дисциплина и по-голяма ефективност на болниците.

Генчо Нечев, директор на болница "Света Екатерина": "В приватизацията няма нищо лошо. Ако има правила и опредлени изисквания след приватизационни. Може би мотивацията на хората ще се промени, защото тогава би трябвало да се натрупат повече финанси, които голяма част от тях да се разпределят като възнаграждения. Дисциплината със сигурност също ще се подобри. Директорът си прави сметката, но я прави само той. А другите, нали се сещате… дали ще отвори една ампула и ако я е замърсил и ще отвори втора, за него няма никакво значение. А ако знае, че това директно влияе върху общата печалба и оттам средствата за разпределение на възнаграждения, мисля, че вече начинът на мислене ще започне да се променя."

Коментари