Публикация

Най-малките пациенти на МБАЛ Бургас ще влизат през отделен вход

Той се строи в момента, ще бъде от лявата страна на входа в Хирургическия корпус.Нов вход към Приемно-спешно отделение се изгражда в момента в Хирургичния корпус на МБАЛ Бургас. Той е предназначен за най-малките пациенти на болницата. Целта е детският поток да не се смесва с общия поток болни. През входа на Приемно отделение в момента минават всички пациенти, включително и тежки случаи за реанимация.

„Заради общия поток децата стават свидетели и на гледки, които не са за деца, а и са изложени на контакт с други болни. Затова ръководството на МБАЛ Бургас стартира изграждането на допълнителен вход“, коментира изпълнителният директор на МБАЛ Бургас д-р Георги Матев.

Строителството напредва, вече са обособени чакалня и два педиатрични кабинета. Предстои изграждане на санитарни възли и свързването на ВиК и електро- комуникациите. Когато ремонтът е завършен, педиатричните кабинети, които сега се намират в коридора до Шокова зала, ще бъдат преместени.

Новият вход се обособява от лявата страна на централния вход в Хирургическия корпус. Очаква се той да бъде готов в средата на юли т.г.

Този вход ще бъде предназначен за по-леки случаи. Тежко пострадалите деца, които се нуждаят от реанимация и незабавна намеса за спасяване на живота им, ще продължат да пристигат в Шокова зала през стария вход, докато не се построи нов Приемно-спешен комплекс с отделни зали, за чието финансиране вече са подадени проекти в Министерството на здравеопазването.

Коментари