Публикация

Хаос с тримесечните рецепти в Пловдив

Лекарите и аптеките в Пловдив не са получили указания от РЗОК изписването на лекарства от 1 април...


Лекарите и аптеките в Пловдив не са получили указания от РЗОК за изписването на лекарства от 1 април, съобщиха от местното Сдружение на общопрактикуващите лекари.

"Към момента цари пълен хаос. Колегите преписват рецепти, тъй като касата е отказала да приема белите рецепти. Болните се връщат по няколко пъти и обикалят от аптека на аптека.” – коментира д-р Калайджиев, председател на организацията.

Той поясни, че още преди няколко дни семейните лекари са започнали да изписват лекарства на новите бланки, но след като от РЗОК не са били дадени точни указания, са започнали отново да използват старите рецепти.

От Съюза на фармацевтите в Пловдив, съобщиха че ще приемат и от двата вида рецептурни бланки и няма да връщат болни хора, защото са получили уверение че проблемът ще бъде решен

Директорът на касата в Пловдив – д-р Борис Джурджев, увери, че до дни ще има окончателни правила и ще бъдат направени разяснения.

„Всички лекари приехме в голяма степен новата наредба като положителна, защото след влизане на новите правила хората ще спрат да се разкарват всеки месец до кабинетите. От друга страна, най-после ще има ред и при продажбата на лекарства.” – коментира д-р Калайджиев.


[[b]][[i]]Елена Георгиева[[/i]][[/b]]

Коментари