Публикация

Д-р Мазнейков помогна на бездомна жена да продължи да се движи

Тя е една от пострадалите от наводненията в Мизия


 Източник: dariknews.bg

След като Дарик радио разказа историята на Цветана Тончовска, болница „Св. София" взе решение да подари на пенсионерката нова тазобедрена става. Тя е една от пострадалите при опустошителните наводнения в Мизия, при които петметрови вълни заляха къщите на хората и ги сринаха до основи. След операцията Цветана ще може да ходи, без болка и страх, смятат лекарите.

За 62-годишната пенсионерка от Мизия знаем вече от почти година, когато телевизионни и радиорепортажи ни запознаха със съдбата й. След наводненията, къщата, която бе градила в продължение на 4 десетилетия, остана с 3 стени, а на теория бе обявена за здрава.

„Спомням си как съм я направила, всичко да си имаме, да са ни спокойни старините. А след това като видиш какво се е случило, те заболява", разказа жената.

Днес Цветана живее със сестра си в пристройка и разчита на малката си пенсия. Опитала да събере средства за закупуването на нова тазобедрена става, но така и не успяла. Историята за нея разказа преди дни в предаването „Реактивно" Ралица Ветова - една от многото жени, станали съпричастни към съдбата на пострадалите от наводненията:

„Когато беше случката, си спомням, че е имало няколко възрастни души, които буквално са били свалени от бесилото, защото виждайки, че загубват всичко, толкова са се отчаяли... Тогава си казах, че като гражданин съм длъжна да проявя някаква съпричастност. В момента дори се събират средства за спешна операция на леля Цветанка, на която трябва да й се постави става. Тя е герой. Тя и сестра й са загубили всичко, но не и вярата. Тази жена има блясък в очите и в момента се събират средства за нейната става. Това е най-хубавото добро - анонимното".

Пътувайки в колата си д-р Христо Мазнейков, управител на болница „Св. София" и специалист по ортопедия и травматология, чува тези думи. Импулсивно решава, че няма как да не помогне. Под негово ръковоство е извършена операция, тазобедрената става е сменена.

Коментари

Адмирации за д-р Мазнейков!