Публикация

Стартира първото по рода си училище Майка навреме

Училището е част от информационната кампания Колко е часът според твоето тяло. Посещението е безплатно.


Първото по рода си училище "Майка навреме" стартира от 10:00 ч. на 4 юли в МБАЛ "Надежда" - София. То е част от информационната кампания "Колко е часът според твоето тяло" на Фондация "Майка навреме".

Идеята за реализирането на кампанията се основава на данни от представително социологическо проучване според което 88,8 % от българските жени поставят детето като висша ценност в живота си. Същевременно близо 54,5 % от тях не са запознати добре с работата на границите на репродуктивните възможности при жената.

Училището има за цел да предостави в непосредствена и приятна обстановка повече информация относно женския репродуктивен часовник, как и какво трябва да знаят жените, когато планират своето бебе, какви пречки могат да срещнат, ако отлагат прекалено дълго раждането на дете. Същевременно ще се постави акцент върху възможностите за профилактиране на репродуктивното здраве при жената и това тя да съхрани добрите си шансове да бъде майка.

Първата лекция на училище „Майка навреме“ е под наслов "Колко е часът според твоето тяло" с лектор Лора Велкова, председател на фондация "Майка навреме" и д-р Георги Стаменов, специалист по репродуктивна медицина.

Място на провеждане: конферентна зала на МБАЛ „Надежда“

Необходимо е предварително записване на сайта на Фондация „Майка навреме“ www.maikanavreme.bg или на телефон 02/4417989 и 0882 193 989.

Коментари