Публикация

Мамологичната профилактика спасява живот

Какво представлява мамографията?


Секторът по превантивна медицина към Медицински комплекс "Д-р Щерев" разширява своите възможности за качествена мамологична профилактика (профилактика на гърди). Заповядайте в обновения ни специализиран кабинет по мамология, който е оборудван с изключително модерно рентгеново мамографско оборудване за прецизен образ и качествена диагностика. В мамологичния кабинет се извършва мамографско изследване и консултация/клиничен преглед от специалист – мамолог. Изследванията и консултациите се провеждат от доц. д-р Христина Михайлова, специалист по образна диагностика и мамолог с дългогодишен опит.

За съжаление всяка година в България от рак на гърдата заболяват над 3 500 жени като всяка десета българка е застрашена от това заболяване. Най – ефективният начин за предпазване са редовните профилактични прегледи и ранната диагностика. Ако бъде открит своевременно (в ранен стадий), ракът на гърдата подлежи на пълно излекуване, защото важно значение има не само хистологичният строеж на образуванието, но и стадия на развитието му.

Повече информация за ролята на мамологичната профилактика, какво представлява мамографията, за кого е препоръчителна и как протича самото изследване, можете да прочетете тук.

Коментари

Това се казва модерен мамограф.