Публикация

Лятна работилница срещу тютюнопушенето в София


Фондация „Зеленодиво” организира поредната инициатива от кампанията „Културата да дишаш”, чиято цел е да прикани пушачите да се откажат от вредния навик.

На 28 юни в Борисовата градина между 10:00 и 18:00 часа ще се проведе целодневна открита лятна работилница. Предвидена е богата програма от различни упражнения, практически задачи, семинари, лекции и терапии.

Всички участници (пушачи и непушачи) ще бъдат запознати с предстоящата забрана за тютюнопушене на обществени места от юни 2010 г., предимствата на закона, ползата на обществото от подобна забрана, практиките в ЕС и т.н.

Практическите семинари включват йога упражнения за дишане, видеолекция, свободна дискусия по темата, терапевтични и психологически тренировки за отказване от цигарите, състезания между пушачи и непушачи, демонстрации и др.

Кампанията против тютюнопушенето „Културата да дишаш” започна през ноември 2008 г., като досега са проведени пет инициативи, информация за които е поместена на сайта exsmoker.bg.

Сайтът цели и да помогне на пушачите да се отърват от зависимостта си в рамките на 5 до 25 дни, без да си причиняват стрес, главоболие, депресия и неврози.

 

Коментари