Публикация

Възстановяват гърда след мамектомия с мастна тъкан от пациентката

Новият метод за реконструкция “Fatgrafting” бе използван в Първа САГБАЛ "Св. София"


Лекарите от Първа САГБАЛ „Св. София“ извършиха три операции за реконструкция на гърда след мамектомия по метода “Fatgrafting”, т.е. с използване на мастна тъкан от самите пациентки. Интервенциите бяха част от сертифициран уъркшоп за специалистите, организиран от Клъстер за медицински туризъм, Международна здравна асоциация на Бавария и Международна конфедерация по пластична, реконсттуктивна и естетична хирургия IPRAS. 

Операциите бяха ръководени от световноизвестния пластично-реконструктивен хирург от Германия и председател на Международната конфедерация за пластична и реконструктивна хирургия (IPRAS)проф. д-р Марита Айзенман-Клайн.

Методът е изключително щадящ за пациентките

Предимството му е, че за възстановяването на гърдите се използва мастна тъкан от самите жени, а не импланти, както и че е подходящ за пациентките след лъчелечение. Реконструкцията преминава на няколко етапа с интервали между тях от минимум 2 месеца. Броят на манипулациите зависи от индивидуалните особености на всяка пациентка. Тъй като методът е новост за България, прилагането му все още не се поема от НЗОК.

„Лекарите ни вече добиха нужното ноу-хау и 

амбицията ни е в най-кратки срокове този нов за страната ни метод да бъде въведен като постоянна дейност в нашата болница“

каза директорът на лечебното заведение доц. д-р Иван Костов.пациентките след лъчелечение. Реконструкцията преминава на няколко етапа с интервали между тях от минимум 2 месеца. Броят на манипулациите зависи от индивидуалните особености на всяка пациентка. Тъй като методът е новост за България, прилагането му все още не се поема от НЗОК.

„Лекарите ни вече добиха нужното ноу-хау и амбицията ни е в най-кратки срокове този нов за страната ни метод да бъде въведен като постоянна дейност в нашата болница“, каза директорът на лечебното заведение доц. д-р Иван Костов.

Коментари

Надежда за много жени!