Публикация

Реанимацията на "Пирогов"- по световни стандарти


„Пирогов” вече има реанимация по най-високите световни стандарти, след като приключи първият етап от реконструкцията и преоборудването на животоспасяващата клиника.

Централната реанимация на „Пирогов” обслужва най-тежко болните пациенти с непосредствена опасност за живота от всички отделения.  В напълно реконструираната клиника всяко от 15-те легла е снабдено с високотехнологичен апарат за поддържане на дишането, монитор за проследяване и анализ на жизнените функции, антидекубитален дюшек, възможност за подгряване или охлаждане, вградена везна, локално осветление и др. В помещенията се поддържа постоянна температура при висока чистота на въздуха, има възможност за видеовръзка между пациентите и техните близки.

Проектът за обновяване на Централна реанимация в „Пирогов” е финансиран от Министерството на здравеопазването и е на обща стойност от 5 млн. и 700 хил. лв. Предстои и втори етап на реконструкцията, при който в сегашните помещения на септичния сектор в реанимацията ще бъдат изградени зали с нови 7 реанимационни легла.

Коментари