Публикация

Безплатни прегледи в новото отделение по урология на МБАЛ „Централ Хоспитал“

За консултациите не се изискват направления от личните лекари, необходимо е предварително да се вземе час по телефона


Седмица безплатни прегледи започва на 13 юли отделението по урология в МБАЛ „Централ Хоспитал“. Консултациите ще се провеждат в специализирания кабинет в Медицински център-1, разположенна първия етаж в болницата. За тях не се изискват направления от личните лекари, но желаещите трябва да си запишат предварително час на тел: 032/644-222, каза завеждащия д-р Артур Сарачев.

За преглед може да дойде всеки пациент, който има заболявания, свързани с пикочо-половата система, както и страдащи от онкологични заболявания. „Най-голямото предимство на нашето отделение е, че е звено от отлично организирано лечебно заведение, което разполага с отделение по онкология. Така че болните със злокачествени проблеми веднага получават комплексни консултации и обслужване“, заяви д-р Димитър Матеев. Системата е улеснена – напациентане му се налага да обикаля различни лечебни заведения из целия град, изтъкна завеждащият.

Според него тенденцията за увеличаване на онкологичните болести се запазва, а по-лошото е, че те засягат все повече млади хора. За качеството на живота им от изключителна важност е да бъдат открити навреме, за да започне веднага терапията им.

След прегледа в Медицински център – 1при необходимост пациентите ще бъдат насочвани за допълнителни изследвания и консултации в отделението по урология, което разполага с 30 легла и с най-съвременната ендоскопска апаратура за диагностика и лечение на всички урологични заболявания. То е оборудвано с модерни операционни зали, където са създадени условия да се извършвацялата гама от ендоскопскии отворени операции. Тук се прави и пластично възстановяване на пикочния канал при мъже, страдащи от стриктура /стеснение/ на уретрата.

Юлските горещини много често провокират бъбречни кризи и обострят състоянието на пациенти с бъбречно-каменна болест. Уролозите напомнят, че в жегите трябва да се изпиват най-малко 1,5-2 литра вода дневно.

Коментари