Публикация

Има лек за проблемите с ерекцията


На поредната международна експертна среща  в Испания отново бяха изнесени данни, че нарушената ерекция може да бъде един от първите симптоми на сериозни здравни рискове. Затова навременната квалифицирана помощ е и възможност за превенция на тези рискове.

Това каза за Хелт Медия  доц. Румен Бостанджиев, сексолог и психотерапевт, който участва в срещата в Испания.

Кои общи здравословни фактори влияят върху сексуалните възможности?
На първо място, не е редно всеки проблем в сексуалния живот да се отдава на някакво физическо заболяване. Все пак ерекцията е един емоционален процес и се влияе от много обстоятелства. Но е факт, че доста заболявания още в най-ранния си стадий могат да се проявят като еректилни дисфункции при мъжете.

Това е свързано с една чисто анатомична особеност. Артериите на пениса са с много малък диаметър и когато те са засегнати от хипертония, атеросклероза или диабет, пациентът все още няма никакви други оплаквания,  освен нарушената ерекция.
Но в този случай тя е един вид предупреждение, че в организма има проблем. След това се явяват и типичните оплаквания от страна на сърцето, мозъка и други органи.

Така че контролът върху кръвното налягане, върху липидите, кръвната захар и хормоналния баланс всъщност е профилактика не само на еректилни дисфункции, но и на тежки общи заболявания.

Може ли един мъж сам да установи дали проблемът с  ерекцията  се дължи на заболяване, или става въпрос за психологически феномен?
Има някои съвсем елементарни белези. Ако е запазена сутрешната ерекция, ако в дадена еротична ситуация се получава ерекция, а проблемът възниква при конкретно намерение за сексуален контакт, най-вероятно става въпрос за психогенно нарушение.

Но и при тези случаи трябва да се търси медицинска помощ, за да не се получи едно хронично състояние. В съвременната медицина има достатъчно средства за преодоляване на тези проблеми.

Неведнъж сте казвали, че стресът и умората също влияят сериозно върху сексуалното желание, а и върху възможностите?
Така е и точно сега, в началото на лятото е добре да се планира почивката като една инвестиция и в сексуалното здраве. За да може човек максимално бързо да се възползва от шанса за ефективна и активна  почивка, са създадени една група медикаменти, които са много важни и дават естествена енергия на организма.

Става въпрос за естествените аминокиселини аргинин и аспартат, които се съдържат в препарата Сарженор.

Той помага човек бързо да превключи от деловото си всекидневие и умората към ваканционния ритъм с всички възможности, които той предлага. Този прилив на енергия дава не само по-голяма физическа сила, но има директен ефект върху засилване на сексуалното желание и възможности.

Сарженор има ли някакви странични ефекти или противопоказания?
Не. Това е едно от основните му предимства - че е напълно естествен начин да се подкрепи организмът. Получената енергия не е за сметка на изчерпване на енергийните депа, както става при употреба на допинг или на прекалено големи дози кафе.

Коментари