Публикация

Д-р Деримачковски от Хил клиник с доклад за усложнения при ДПХ

Защо увеличената простата трябва да се лекува адекватно? Какви усложнения може да доведе неглижиране на проблема с уринирането? Как специалистите в Хил клиник могат да помогнат на всеки мъж с урологично заболяване и възникнала бъбречна недостатъчност?


По време на 20-ти Юбилеен Национален симпозиум по урология, който се проведе в периода 18-20 юни 2015, в Сандански урологът на Хил клиник д-р Горан Деримачковски представи един от най-любопитните доклади на тема: Бъбречна недостатъчност поради субвезикална обструкция, причинена от ДПХ /доброкачествено увеличена простата/. Изложеният случай от практиката предизвика голям интерес сред уролозите, а за пациентите даде недвусмислен знак, че нелекуваната простата може да причини сериозни поражения върху бъбреците.

При пълна невъзможност да уринира и остатъчна урина /в пикочния мехур, който не може да се изпразни/ над 400 мл бъбреците на пациента практически спират работа, а лабораторните изследвания показват многократно завишени нива на креатинин: 870 mкmol/L и урея: 25 mmol/L.

След проведено комплексно лечение пациентът възвръща способността за уриниране, не е необходима хемодиализа и в значително подобрено здраве е изписан дори без катетър!

Коментари