Публикация

10 стъпки към позитивна нагласа

Положителното отношение към света, променя не само нас, но и света


Положителната психическа нагласа ви е необходима, за да ви се отплати животът така, както вие искате. Никога нищо голямо не е било постигнато без нея. - Наполеон Хил

Вероятно някой би опонирал, че в този динамичен свят да мислиш позитивно не е никак лесно. Как? - би попитал някой! Всеки знае, че положителното мислене е здраве и за духа, и за тялото. Ето 10 лесни стъпки за позитивна нагласа

  1. Усмихвайте се - Не забравяйте усмивката си вкъщи, никога. На работа, с приятели, със семейството си, на обществени места - носете я винаги със себе си. Тя не тежи и ще зареди не само вас, но и хората около вас с положителна енергия.
  2. Обградете се с позитивни хора - Намерете най-видните оптимисти в обкръжението си и прекарвайте повече време с тях. Настроението е заразно и се предава, затова се опитайте да предадете позитивизма си и на околните.
  3. Променете тона на мислите си от отрицателен в положителен - концентрирайте се на дребните хубави неща, вместо на онези, които се в черни краски. Използвайте всяка нова възможност.
  4. Не играйте ролята на жертва - Ако нещо не ви харесва в живота – променете го или потърсете положителната му страна. Винаги има такава. Не забравяйте - всичко зависи от вас!
  5. Не пестете помощта си - направете нещо хубаво за друг човек. Каквото и да е - . Със сигурност постъпката ви ще бъде оценена.
  6. Не се отчайвайте от неуспехите - никой не е съвършен. Продължете напред!
  7. Пейте и танцувайте - Никой не очаква от вас да сте новият Х-factor на България, но ако си припявате любима песен, докато слушате радио, това ще се отрази положително на настроението ви и цялостния начин, по който се чувствате. А и нали знаете - който пее, зло не мисли.
  8. Отделете време за хобитата си. - Ако обичате да рисувате, шиете, снимате или просто да четете книга, винаги намирайте време да го правите. Това ще ви зареди с положителна енергия и ще ви донесе желаната удовлетвореност.
  9. Избройте пет неща, за които сте благодарни. - Това помага за оценката на всичко, което вече имате. Дали сред тях ще са здраве, внуци, добри деца, подслон, храна или приятели – за всеки списъкът ще е различен. Какъв е вашият?
  10. Четете положителни цитати. Записвайте си положителни мисли. Записвайте си ги на лепящи листчета и ги поставяйте, където намерите за добре – вкъщи, на работа, а защо не и на улицата. Така ще усмихнете и други хора.

Коментари

Елеана Симова
13 юли 2015 15:31

Усмихвайте се!!!Усмивката е заразна - страхотна статия, напомни ми колко малки неща вършат огромна работа!

Лара Миланова
13 юли 2015 11:38

4. Не играйте ролята на жертва - Ако нещо не ви харесва в живота – променете го или потърсете положителната му страна. - Бих добавила: 'Ако нещо не ви харесва, променете го! Ако не може да го промените, променете себе си!" Страхотна статия!