Публикация

Основният сексуален проблем при жените е липсата на желание


Резултати от мащабно проучване, проведено в САЩ, показват, че намаленото желание за сношение е най-честият сексуален проблем при жените и той е налице при една на всеки десет от представителките на нежния пол.

Националното представително изследване PRESIDE е направено сред 31 581 жени на възраст над 18 години.

„Специалисти, които изследват жени със сексуални проблеми, трябва да се уверят точно какво е нивото на тревожност у пациента, свързано с подобни проблеми. След като тази тревожност беше идентифицирана при всяка 8-ма жена, добре е лекарите да са наясно дали пациентите им страдат от някаква форма на безпокойство, свързана с половия им живот, и дали това по някакъв начин не ги кара да се чувстват нещастни, неудовлетворени или да изпитват каквито и да е други емоции, оказващи влияние върху живота им.” - казва д-р Ян Шифрен от болница в Бостън.

44.2 на сто от участничките заявяват, че имат някакъв вид сексуален проблем, като пониженото желание е най-често споменаваното (в 38.7 на сто от случаите); следвано от ниска възбудимост (26.1 на сто) и проблеми с оргазма (20.5 процента). 22.8% от всички изследвани заявяват, че изпитват лична тревога, свързана със сексуалното общуване.

 

Коментари