Публикация

В пет областни града в страната няма нито един ревматолог

Пациентите с ревматологични заболявания, живеещи в Перник, Благоевград, Хасково, Монтана и Кюстендил, няма как да се консултират със специалист в градовете си.


В пет областни града в страната няма нито един ревматолог. Пациентите с ревматологични заболявания, живеещи в Перник, Благоевград, Хасково, Монтана и Кюстендил, няма как да се консултират със специалист в градовете си. Това съобщи в интервю за Дарик един от най-добрите ревматолози в България проф. Румен Стоилов. 


Медикът, който е част от Клиниката по ревматология към столичната болница „Св. Иван Рилски”, изтъкна, че към момента действащите ревматолози в България са 125. Според Стоилов тази бройката не е е драстично малка, но проблемът е, че специалистите по ревматология са изключително неравномерно разпределени, заради което не могат да задоволят нуждите на населението.

Стоилов, който е и председател на Българското дружество по ревматология, добави, че по този въпрос е разговаряно и със Здравното министерство, и с Лекарския съюз, но решение не било предложено.

Цялото интервю може да чуете тук.

Източник: www.dariknews.bg

" }-->

Коментари